Zóveel prijzen sleepten Verstappen en Red Bull in 2021 binnen | RacingNews365

2021-12-29 09:11:19 By : Ms. Eco Zou

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

Max Verstappen heeft in 2021 naast de wereldbeker veel prijzen en bekers verzameld. Er valt een goede vitrinekast mee te vullen, vooral als de prijzen van Sergio Perez en Red Bull er ook bij worden gezet. Hieronder alle prijzen van Verstappen in het afgelopen F1-seizoen.

In Milton Keynes moet er wat ruimte worden gemaakt in de vitrines, want Max Verstappen en Sergio Perez nemen een vrachtwagenlading aan trofeeën mee naar de fabriek van Red Bull. Vooral de Nederlander won een prima aantal bekers. Van de 22 races stond hij 18 keer op het podium, allemaal op de eerste (10 keer) of tweede (8 keer) plaats. Ook per poleposition krijgen de Formule 1-coureurs een award toegereikt. Met tienmaal pole neemt de Nederlander dus 28 trofeeën mee naar huis.

Perez behaalde in 2021 geen polepositions (hierdoor staat de teller in zijn carrière nog op nul), maar won wel de GP van Azerbeidzjan. Bovendien werd Verstappens teamgenoot derde in Frankrijk, Turkije, de Verenigde Staten en in Mexico. In totaal sprokkelde Red Bull dus, toepasselijk, 33 trofeeën bij elkaar. Hier werd na het seizoen nog eentje aan toegevoegd: de felbegeerde wereldbeker.

Ook Red Bull verzilverde als team een speciale prijs. De Oostenrijkse renstal is namelijk al jaren dominant in de pitstraat met razendsnelle pitstops. Ze mogen zichzelf dan ook Home of World's Fastest Pit Crew noemen na het verzilveren van de DHL fastest pit stop award in 2021. Met bijna dubbel zoveel punten als concurrent Mercedes en een snelste pitstoptijd van 1,88 seconde een overtuigende winnaar.

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

Wekelijks zorgen wij ervoor dat jij volledig op de hoogte bent over het laatste nieuws uit de Formule 1-wereld!

Het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws vind je op RacingNews365.nl de F1-site van Nederland met dagelijks het laatste nieuws uit binnen en buitenland. Max Verstappen gaat in zijn Red Bull op jacht naar nieuwe successen.

Bekijk de Formule 1 kalender voor een overzicht van alle races, met uitgebreide informatie van de races en real-time informatie. Wil je F1 op TV kijken bekijk dan het complete overzicht!

Volg RacingNews365 via je favoriete social media kanalen!

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

RacingNews365.com is live! Read the latest F1 news in English.