Robuust telen - kom kijken, voelen en nu ook proeven

2021-11-05 04:09:21 By : Ms. Kelly Lin

Het parcours van de Velddag ziet er dit jaar heel anders uit. Een zomer vol met video's vanuit je luie stoel om te bekijken, podcasts om te luisteren activiteiten en velden om te bezoeken verspreid over heel Nederland. Beschrijving enkele uitgelicht. Een bezoek blijft gratis, aanmelden is wel nodig in deze tijd.

Brede mengsels voor Robuuste teelt en biodiversiteit woensdag 25 augustus staat het proefveld van zaadhandel Neutkens groots in bloei! Op dit proefveld van bijna 5000 vierkante meter zijn ruim 1000 verschillende planten te vinden op 164 verschillende veldjes met mengsels, groenbemesters, bloemenmengsels en natuurmengsels. Experts zijn aanwezig om mee te denken om bezoekers te inspireren om de biodiversiteit op hun bedrijf te vergroten. Maar niet alleen kijken kan ook geproefd worden.

Op deze datum is er ook de workshop 'eetbare bloemen' op het proefveld van zaadhandel Neutkens. Dit wordt verzorgd door Cathy Verschoor en Willy Boogaard. Dit zijn specialisten in het gebruik van eetbare bloemen en wildplukken. De workshops starten om 15:00 en 17:00 uur.

Robuuste telen met biodiversiteit In Ooltengensplaat in Zuid-Holland wordt bij het bedrijf BI-JOVIRA al enkele jaren de teelt in stroken van 6 meter breed. Samen met LBI en CZAV Zuid-West-Nederland wordt hier onder ander onderzoek gedaan naar bodemroofmijten. BI-JOVIRA maar ook van de 10 locaties in Flevoland en Zuid West Nederland worden vastgelegd op aanwezige reizen en gevarieerd. Ervaringen in het veld worden gedeeld op 12 augustus, dinsdag 17 augustus en vrijdag 27 augustus. Aanmelden via www.biovelddagen.nl. 

Beluister de Velddag podcasts Tijdens de velddagen presenteert 10 telers, boeren en bedrijven bezoekers op hun akker of demoveld. Om bezoekers extra te informeren over de resultaten van de proeven in het veld heeft het BioVelddag team podcasts opgenomen met praktische tips voor in het veld, achtergronden, ervaringen en resultaten. Beluister de podcasts op www.biovelddagen.nl. Of natuurlijk in het veld! Heel simpel: scan de QR-code op het bord van de BioVelddag met je telefoon.

De laatste Velddagen op een rij:

Deze veldworkshops zijn een voorproefje. Op 29 en 30 september verzorgt de organisatie van de BioVelddagen een tweedaags online workshopprogramma. Houd www.biovelddagen.nl in de gaten voor het programma.

De organisatoren van de BioVelddag wilde de BioVelddag2021 niet voorbij laten gaan dit jaar, en bedachten een nieuwe opzet passend bij deze tijd. Een bezoek blijft gratis maar een veldbezoek aanmelden is wel verplicht. Bekijk alle informatie en het programma op het nieuwe BioVelddag platform: www.biovelddagen.nl 

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | BioJournaal.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan ​​​​en zullen blijven verschijnen.