Vitrines vol hapjes en mooie spullen: deze fijne winkel zit nu ook in Hillegersberg

2022-09-17 00:51:45 By : Ms. Erika Feng

De Bergse Dorpsstraat is een leuke winkel rijker, want Westerkaatje heeft op nummer 126a een nieuwe vestiging geopend. De traiteur is op 25 augustus ‘zachtjes’ opengegaan, maar wordt al enthousiast ontvangen door de buurt. Eigenaar Marlies Mersch: “Dit is de perfecte locatie voor ons.”

Marlies is blij met de nieuwe winkel: “Je vindt hier een kopie van ons aanbod in Kralingen, maar er is meer winkelruimte. We waren al een poosje aan het zoeken naar een goede locatie, want waar ga je zitten? We wilden iets dergelijks als de Lusthofstraat, met een variabel aanbod aan ondernemers zoals een goede kaasboer, slager en boekhandel. Dat hebben we hier gevonden.”

Bij de nieuwe traiteur kun je – net als in Kralingen – eten afhalen voor thuis. De winkel is niet alleen een lust voor het oog; al je zintuigen worden geprikkeld. We spotten gele tegels, een groene vloer van marmoleum en felgekleurde tafeltjes en kasten. De vitrines liggen vol met lekkere Mediterraanse hapjes, dips, quiches, salades, kazen en zoetigheden.

Marlies: “Zin in truffelpecorino, korianderpesto, cannoli’s of chocolademousse? Je kunt het allemaal zo meenemen.” Ook is er het gebruikelijke weekmenu, met wisselende gerechten voor één persoon. “Deze week kun je onder andere kiezen uit pompoenrisotto of eendenborst met pastinaak, maar een stamppot of simpele pasta kunnen ook op de kaart staan.”

Lees verder onder de foto’s >

Naast al dat lekkers scoor je bij Westerkaatje ook mooie en aparte producten voor in je keuken, voorraad- en koelkast. Denk aan schalen, glazen, borden en theepotten. Marlies: “Maar ook ouderwetse karafjes en cider uit Frankrijk, olijfolie, wijnen, heerlijke siroop en tapas in blik.” En wat denk je van een oranje gehaakte sinaasappel of gebreide worstenknuffels?

Mocht je je afvragen hoe het zit met Westerkaatje Noord, wij hebben het antwoord! Marlies: “We zijn daar al een tijdje dicht, maar vanaf oktober gaan we twee keer per maand speciale wine and dine-avonden organiseren. We werken hiervoor samen met Ian en Wijn. Er is plek voor zo’n zestig man en je eet wat de pot schaft. Verwacht al onze classics en lekkere wijnen van Ian.” Wil je naar zo’n avond? Houd dan de socials van Westerkaatje in de gaten. De vestiging in Noord blijft daarnaast beschikbaar voor besloten gezelschappen, feestjes, partijen en vergaderingen.

Westerkaatje Hillegersberg is van dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op dit moment wordt er achter de schermen gewerkt aan een online shop om eten te bestellen voor thuis.

Ben je gek op de ambachtelijke bonbons, bouchées, truffels en andere chocoladelekkernijen van De Bonte Koe? Dan hebben we verrukkelijk…

Bergse Dorpsstraat 126a, 3054 GG Rotterdam

Bergse Dorpsstraat 126a, 3054 GG Rotterdam

Fijn! Deze keukenzaak geeft je prijsgarantie, ondanks stijgende prijzen

Aangeboden door The Next Morning

Droevig nieuws: Café de Schouw wordt gesloopt

Aangeboden door The Next Morning

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden