Van Gaal na 'fantastische week': 'Elkaar leren kennen'

2021-11-18 06:10:06 By : Mr. raven hu

Wij gebruiken cookies. Doorgaan is akkoord gaan.

16 november 2021 - Louis van Gaal is blij met de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Qatar. De trainer zag vanuit de skybox dat zijn ploeg in de slotfase twee doelpunten maakte tegen Noorwegen en daarmee de eerste plaats in de poule behoudt. Hij spreekt van een prima week, ondanks het tegenvallende gelijkspel tegen Montenegro en zijn gebroken heup.

"Toen ik coach was bij AZ, hadden we een polsstokhoogspringen-activiteit op een ALO-reünie. Ik ging behoorlijk hoog over de lat, maar ik landde niet goed en brak mijn enkel. Vrijdagavond ben ik geopereerd en die zaterdag werd ik ook aan de top van de Maartin Haar speelde die wedstrijd en die hebben we gewonnen, dus ik dacht al: dit is een goed signaal", grapt de bondscoach na de gewonnen wedstrijd voor de microfoon van de NOS. Artikel gaat verder onder video

Het was een van de dieptepunten deze week. Zo werd er tegen Montenegro een voorsprong weggegeven, waardoor het WK aan een zijden draadje bleef hangen en keeper Justin Bijlow met een blessure de selectie moest verlaten. Uiteindelijk eindigde de week goed met een driepunter en een feestje binnen de selectie. Het doet Van Gaal goed. "Eigenlijk was het een fantastische week. We hebben elkaar leren kennen in dieptepunten, maar ook in hoogtepunten. Ik vind echt dat ze het plan fantastisch hebben uitgevoerd."

De trainer zag Steven Bergwijn uitblinken met een doelpunt en een assist, maar hij wijst ook naar Jasper Cillessen. De doelman keerde deze interlandperiode terug in de selectie nadat hij een aantal keer niet was opgeroepen. "Ook de groep heeft Jasper weer omarmd. Dat is fijn", aldus Van Gaal, die eerder deze week bekendmaakte dat Bijlow de eerste keus onder de lat was en dat Mark Fleks nummer twee was. Desondanks bleef de keeper van SC Freiburg op de bank. "Het is een heel belangrijke wedstrijd. Dan kies ik voor ervaring."

De trainer heeft dan ook een goed gevoel bij de 2-0-zege. "Ik denk dat we de wedstrijd 90 minuten onder controle hadden. We speelden 90 minuten heel compact. Noorwegen had misschien een halve kans gehad. Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Ze zouden nog directer naar voren en niet te wijd moeten spelen." We speelden compacter vandaag. Dat is minder aantrekkelijk. Dat weet ik, maar het geeft meer zekerheid. We hadden ook genoeg van een gelijkspel", besluit Van Gaal.

Realtime | Publishing Network Innovation Road 20C 7007 CD, Doetinchem, Nederland 31(315)-764002

FCUpdate.nl wordt uitgegeven door SportUpdate BV - een onafhankelijk Nederlands bedrijf, gevestigd in Groningen. FCUpdate.nl biedt haar nieuws aan in de Nederlandse taal. Op deze site vind je het laatste voetbalnieuws, foto's, video's en interviews uit de voetbalwereld. Dat alles 24 uur per dag, zeven dagen per week!

Algemene voorwaarden | Privacy | Adverteren | Colofon | Contact | Vacatures | Privacymanager