Theaters over het algemeen tevreden met nieuwe maatregelen

2021-11-16 15:42:09 By : Ms. Miki Wong

De theaters zijn tevreden met de nieuwe coronamaatregelen. Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdag bekend dat theater- en concertzalen vanaf zaterdag maximaal 1.250 mensen mogen ontvangen, maar dat ze zich niet aan een verplichte sluitingstijd hoeven te houden. Bezoekers dienen een coronaticket te tonen.

Veel theaters hebben minder dan 1250 zitplaatsen en mogen daardoor volledig uitverkocht raken. "De zalen mogen vol blijven. Dit betekent dat de kaartverkoop doorgaat, er geen voorstellingen hoeven te worden afgelast en het publiek niet teleurgesteld zal zijn", aldus een woordvoerder van de Vereniging van Theater- en Concertgebouwdirecteuren (VSCD). "Juist nu bewijzen theaters hun maatschappelijke rol en zorgen ze voor ontspanning in een moeilijke tijd."

Wel hebben de nieuwe maatregelen gevolgen voor enkele uitzonderingen, zoals het Concertgebouw, Luxor en Carré. Zo heeft Carré 1756 stoelen, waarvan er met de nieuwe maat meer dan 500 leeg zijn. De organisatie vindt dit een tegenvaller.

"De coronacrisis is nog lang niet voorbij, maar theaters hebben de afgelopen tijd bewezen een veilige plek te zijn", aldus de VSCD. Door de strikte handhaving van het corona-ticket en het naleven van protocollen zijn theaters zelfs op volle capaciteit geen bron van besmettingen geweest."