’s Winters het maximale uit je tuin halen: 5 tips - Blogo.nl

2021-12-27 05:17:20 By : Ms. Abby Wong

In de winter kruip je al snel onder een dekentje op de bank. Maar tijdens de zachte winterdagen kun je ook genieten van de tuin! Ben je benieuwd hoe? Hieronder lees je 5 tips om ’s winters het maximale uit je tuin te halen.

Hoe gezelliger de tuin oogt, hoe eerder je geneigd bent om lekker buiten te gaan zitten. Zorg er daarom voor dat er genoeg winterbloeiers staan. Deze zorgen ook tijdens de koude maanden voor prachtige kleuren en een gezellige sfeer. Een aantal mooie winterbloeiers zijn: winterheide, krokussen, winterviolen en winterbessen.

Een van de nadelen van de winter is natuurlijk het wisselvallige weer. Met een terrasoverkapping in de tuin zit je altijd droog en kun je optimaal genieten van de loungehoek. Stel jouw ideale terrasoverkapping samen bij ForaVida en geef de tuin een flinke make-over. Bepaal zelf het formaat, materiaal en de kleuren zodat het perfect aansluit bij de omgeving. Het fijne van een terrasoverkapping is dat je alle tuinmeubelen in de winter kunt laten staan. De luxe loungebank gaat bovendien langer mee als het op een droge plek staat.

Wil je het terras nóg comfortabeler maken? Laat de overkapping dan helemaal dichtmaken met glazen schuifwanden. Zo ontstaat er een tuinkamer waar de warmte langer in blijft hangen. Ook zit je er heerlijk uit de wind en kun je zelfs op een stormachtige dag genieten van de tuin. In de zomer schuif je alle wanden open en geniet je van een overkapping waar het juist goed kan doorwaaien.

Als je er de ruimte voor hebt, is het leuk om een tuinhaard of vuurschaal bij het terras te zetten. Dit zorgt zowel letterlijk als figuur voor meer warmte in de tuin. Bij een (dichte) overkapping kun je gebruik maken van een elektrische terrasverwarmer.

Wat is er gezelliger dan een wintertuin vol sfeerverlichting? Creëer een sprookjesachtige sfeer met lichtsnoeren en lantaarns of ga voor moderne tuinverlichting met een warme kleurtemperatuur. Zet ook gezellige kaarsjes op de tuintafel om de zithoek nog knusser te maken. Heb je kleine kinderen en ga je liever voor een veiliger alternatief? Kies dan voor LED kaarsen en lantaarns met LED verlichting. De nep vlammen zijn net zo sfeervol, maar natuurlijk niet gevaarlijk.

Blogo.nl was in 2005 de eerste webloguitgeverij in Nederland en is opgericht door internetondernemer Stephan Fellinger.  In 2019 is het team van Blogo.nl uitgebreid met internetondernemer Danny Bijl. Voor vragen met betrekking tot het adverteren op de website kun je bij hem terecht via info@blogo.nl.

@2019 - Blogo.nl. Alle rechten voorbehouden