Prefabbeton: welke rol heeft prefabbeton richting een duurzame

2022-08-20 01:25:44 By : Mr. Youda Electric

De bouwsector staat onder tijdsdruk en de grondstofprijzen en de bouwkost blijven alsmaar stijgen. Biedt prefabricatie daar een antwoord op? Efficiëntie en kwaliteit werpen alleszins heel wat gewicht in de weegschaal in het voordeel van prefab. Maar de techniek staat ook nog voor uitdagingen. Is prefab toepasbaar in elk soort project? Biedt prefab voldoende ontwerpvrijheid? En wijzen innovaties als ‘augmented reality’ of robotisering steeds meer in de richting van prefab? En welke positie neemt prefabbeton in als we spreken over duurzaamheid en circulariteit?

Architect Juliaan Lampens zei ooit: “Als ik mijn bouwplannen met ter plaatse gestort beton wou laten goedkeuren, vermeldde ik op de plannen niet dat het beton was, maar ter plaatse gestort natuursteen.” In deze podcast gaat het dan wel over prefabbeton, maar de vooroordelen zijn nog steeds aanwezig. Welke kloppen en waar zitten de misvattingen? Hoe ziet de toekomst van prefabbeton eruit? In de podcast rond prefabbeton beantwoorden 3 experts al deze vragen over circulariteit, milieuaspecten en waterbeheer inzake prefabbeton: Sonja Kuypers (Ebema NV en Febestral), Vincent Kerkstoel (Groep Kerkstoel en FEBE) en Dirk Engelen (BINST ARCHITECTS). 

Deze podcast werd mede mogelijk gemaakt dankzij FEBE. 

Meteen op de hoogte van het laatste architectuurnieuws?

De Architectura-nieuwsbrief biedt een boeiende mix van actualiteit, projectbeschrijvingen, opiniestukken, productinnovaties, info over evenementen, maar video's, podcasts en zoveel meer.

Schrijf je nu in en ontvang onze wekelijkse nieuwsbrieven in jouw mailbox.

Lazarijstraat 168 3500 Hasselt info@architectura.be