Misbruikte PSG-speler Kheira Hamraoui reageert voor de...

2021-11-18 06:15:48 By : Mr. EU Metal Suzhou

Slachtoffer Hamraoui (links) en teamgenoot/rivaal/verdachte Diallo. — © AFP

De zaak rond de aanslag op PSG-speler Kheira Hamraoui is een 'hot item' in Frankrijk. De grote vraag blijft: wie gaf opdracht tot de aanval? Ondertussen reageerde de Française, via haar advocaat, op de hele ophef.

"Ze hoopt dat haar keuze om in deze zaak te zwijgen zal worden aanvaard", zei Said Harir in een persbericht. “Net als haar recht op een privéleven. Op de lange termijn staat ze te popelen om haar club en land weer te vertegenwoordigen.”

De advocaat van Hamraoui benadrukte ook dat de Française het slachtoffer was van een "gewelddadige" aanval. “De aanvallers verrasten mevrouw Hamraoui en sloegen haar met ongekend geweld, voornamelijk op haar benen, wat suggereert dat ze haar professionele carrière wilden schaden. Als gevolg hiervan heeft ze aanzienlijke fysieke en psychische schade opgelopen. Ondanks verschillende lekken, heeft mevrouw Hamraoui vertrouwen in de onderzoekers dat ze de zaak vreedzaam kunnen oplossen.”

Voetbalster Aminata Diallo ontkende de beschuldigingen vorige week "formeel". De PSG-middenvelder is afgelopen woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige aanslag op haar teamgenoot op 4 november. Twee gemaskerde mannen sleepten Hamraoui na een feestje uit de auto, waarna ze met een ijzeren staaf op haar benen werd geslagen. Diallo zat ook in de auto en zou het plan hebben bedacht om haar teamgenoot aan te vallen.

Hamraoui keerde afgelopen zomer terug bij PSG, nadat ze eerder van 2012 tot 2016 voor de club speelde. In mei won ze met FC Barcelona de Champions League. Hamraoui maakte onlangs na een afwezigheid van 2,5 jaar haar rentree in het Franse elftal. Toen ze in oktober door een blessure niet mee kon doen, riep bondscoach Corinne Deacon Diallo in als vervanger. Hij kwam echter niet aan spelen toe.

Begin deze week nam de zaak rond de aanslag echter een nieuwe wending. Maandag werd bekend dat Éric Abidal door de politie als verdachte wordt beschouwd, omdat de telefoon van Hamraoui op zijn naam stond. De twee zouden in het verleden een relatie hebben gehad. Tijdens de aanslag werd Hamraoui ook beschuldigd van 'slapen met getrouwde mannen'. Ook Hamraoui zou enkele dagen na de aanslag door Abidal zijn gebeld.

En dus wordt zijn vrouw Hayet Abidal momenteel gezien als het brein achter de aanslag. Reden: als wraak omdat Hamraoui met haar man zou hebben geslapen. Dat meldt de Franse krant 'L'Équipe'. Aanklagers zeiden verder dat Abidal "slechts een van de velen" op de foto is. Een verhoor van zijn vrouw Hayet Abidal was "niet uitgesloten", aldus het Franse OM.

“Maandagochtend werd mevrouw Abidal gevraagd om door de onderzoekers te worden ondervraagd”, zegt Nicolas Cellupica, de advocaat van Hayet Abidal. “De reden: een einde maken aan de bestaande geruchten. Ook heeft ze via de pers te horen gekregen dat haar naam in dit dossier wordt genoemd, maar mevrouw Abidal heeft niets met deze zaak te maken.”

Wil je toegang tot alle artikelen van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus artikelen en lees elke maand 3 gratis naar keuze.