Man ontwerpt stoel voor hond met slokdarmverlamming (Zandhoven) - Gazet van Antwerpen

2021-11-05 04:12:30 By : Ms. guohui zhou

In de parochiezaal van Massenhoven verzamelde dierenvrienden op de Paws Bazar, een marktje waar organisaties bekommerd om dierenleed spulletjes verkocht voor het goede doel. Vicky, een herdershond uit Spanje, ontvangen een speciale eetstoel.

Sofie Rymenants uit Massenhoven, die zelf een hond uit Turkije geadopteerd via de vzw Arkadas, is de motor achter deze tweede Valentine voor Paws Bazar. Verscheidene groepen die zich met dierenleede verenigingen met een standje present. “Het werd geen overrompeling, maar ondanks het tegenvallend aantal bezoekers werden er toch goed spulletjes verkocht”, vertelt Sofie. "En dat is het belangrijkste, want het doel van deze bazaar blijft toch om de noodlijdende dieren te ondersteunen."

Eind januari kreeg Corinne een vraag uit Spanje: of ze de wolfsgrauwe Duitse herdershond Vicky op wilde vangen. “Vicky heeft een slokdarmverlamming. Als ze niet rechtop zit tijdens het eten, braakt ze alles uit. Toen ze in januari in België arriveerde, woog ze amper zes kilo, en dat voor een herdershond van vijf maanden oud.”

De man van Corinne ontwierp een eetstoel zoals een peuterzitje waarin Vicky tien minuten rechtop blijft zitten tijdens het eten, en die werkt: "We hebben haar nu sinds eind januari in ons gezin, en ze is van zes kilo al aangekomen tot 14 kilo. altijd te mager voor haar leeftijd en ras, maar ze is op de goede weg. Vicky heeft voor de rest weinig last van haar handicap.”

Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was om de hond tijdelijk op te vangen, zijn Corinne en haar gezin al zo hard aan hun Spaanse speelvogel dat ze haar definitief gaan adopteren. “Ik heb hier vandaag veel mooie verhalen gehoord van dierenliefde”, vertelt Sofie Rymenants. “Dat is hartverwarmend.”

De voorstelling Blue Cloud vertelt het verhaal van een Indiase vrouw in België. Achter de …

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een …

Een elektrische BMW is donderdagavond al rijdend in het merk gevlogen in Borgerhout. Het merk was …

Met voormalig wereldkampioen Alireza Nasr Azadani en Olympisch kampioene van Rio 2016 Kyun Eun …

Er zijn recente geen nieuwe overlijdens toegevoegd.

Staat uw dierbare niet op inmemoriam.be? Vanaf €10,- opent u een register!

Als we onder de knoop krijgen, dan flaneert volgend jaar in maart - na een verlies corona …

De Pro League verkeer in staat van alarm. Volgens het laatste wetsontwerp van minister van …

Ondanks alle politieke hervormingen om ons langer te laten werken, blijven we zo snel mogelijk …

De voorstelling Blue Cloud vertelt het verhaal van een Indiase vrouw in België. Achter de …