Malibu-huis: van een boerderij uit de jaren 60 tot moderne schuurstijl

2021-11-16 15:57:58 By : Ms. Lisa Gao

Het eerste wat Vanessa en Steve deden toen ze het huis in ranchstijl uit de jaren 60 in Malibu kochten, was alle oude apparatuur vervangen door Shou Sugi Ban.

Welkom bij Bonsall Drive, Malibu. Ontwerper Vanessa Alexander (eigenaar van Alexander Design), haar man Steve, hun drie zonen en een hond wonen hier in een volledig gerenoveerd jaren zestig huis, vlakbij het strand. Ontwerper Vanessa stelde zichzelf de taak: een elegant en luxueus huis creëren dat tegelijkertijd aanvoelt als thuis. Het resultaat: een eigentijds pand in eigentijdse schuurstijl met Nederlandse en Belgische invloeden.

Die missie was geslaagd, maar verliep niet zonder slag of stoot - en dat kwam niet alleen door de brand die tijdens de verbouwing door Malibu raasde. Het eerste wat Vanessa en Steve deden toen ze het huis in ranchstijl uit de jaren 60 kochten, was alle oude apparatuur vervangen door Shou Sugi Ban. Daarna werden de ramen en buitendeuren vergroot zodat de woning meer verbonden raakte met de buitenruimte. In totaal duurde de verbouwing 18 maanden (plus nog eens zes maanden vanwege de Woolsey Fire). Het resultaat is een huis dat opvallend en sterk is in zijn architectuur, maar tegelijkertijd elegant, warm, zacht en leefbaar.

De eigenaren verblijven het liefst in de keuken/familiekamer, die door de ramen de tuin in lijkt te stromen. Ook als je binnen zit, ervaar je hier het licht en de schoonheid van de groene omgeving. Andere ruimtes waar bewoners trots op zijn; de badkamer (vanwege de douche) en de hoofdslaapkamer (omdat het rustig is).

Door het toevoegen van (lieve) kunstwerken krijgt het huis kleur. In het huis hangt bijvoorbeeld een werk van goede vriend Heath Ledger - vlak voor zijn dood geschonken aan de eigenaren - en een foto van Bill Henson, genaamd Paris Opera. Het koppel heeft ook het nodige design in huis. In de familiekamer staan ​​twee stoelen van Axel Einar Hjorth en boven een tafel uit de 19e eeuw en originele Pierre Jeanneret stoelen hangt een op maat gemaakte lamp van Pierre Yovanovitch. Door het hele huis zijn eigen ontwerpen - van lampen tot meubels - van het ontwerpbureau van Vanessa Alexandra.