Heraanleg Crequilei, Schransstraat en aanleg rotonde Nieuwst... (Rumst) - Gazet van Antwerpen

2021-11-05 04:13:15 By : Mr. Ozuko B

De Nieuwstraat krijgt een rotonde ter hoogte van het industriegebied. 

Maandag starten de voorbereidingde werken voor de aanpak van de wegeninfrastructuur van de Nieuwstraat, Crequilei en Schransstraat. Bewoners en houdend verkeer zal vooral volgend jaar met veel hinder moeten rekening.

ooit is de Nieuwstraat één van de twee toegangswegen tot de Rumstse deelgemeente Terhagen. De ligging tussen E19 en A12 en de as Boom–Lier maakt dat nogal wat verkeer passeert. De situatie in de buurt van de Crequilei, Schransstraat en Nieuwstraat is vooral voor fietsers erg onveilig.

Het gemeentebestuur wil werken in deze straten een aantal problemen naast elkaar. Zo hebben vrachtwagens die hier foutief belanden geen mogelijkheid om terug te draaien zonder door de dorpskern van Terhagen te rijden. staat de aanleg van een rotonde op de Nieuwstraat waar ze wel kunnen keren. Tegelijk is hier een aftakking naar het industriegebied voorzien.

Gelijk wordt ook de besproken. Deze buurt kampt immers ook geregeld met wateroverlast. Tenslotte wil het gemeentebestuur ook de parkeerdruk in deze buurt verlagen door extra parkeerplaatsen te voorzien.

“Maar daar blijft het niet bij”, zegt Geert Antonio (N-VA), schepen van Openbare Werken. “We creëren een natte natuurverbinding tussen de Rupel en het achterliggende natuurgebied van de kleiputten. Die verbinding is uitgetekend op de grens tussen het industriegebied en het woongebied.”

“We kwamen als gemeentebestuur tot een akkoord met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, Agentschap Innoveren en Ondernemen, Agentschap voor Natuur en bos, Pidpa, Wienerberger en Kerkstoel om een ​​watertunnel onder de Nieuwstraat aan te leggen.”

De start van de voorbereidende werken is voorzien op maandag 18 oktober. Vanaf begin volgend jaar vinden de eigenlijke wegenwerken plaats. Het is volgens de schepen de bedoeling dat die in het voorjaar van 2023 zijn afgerond. Het kostenplaatje voor dit alles bedragen drie miljoen euro waarvan Rumst zelf 700.000 euro ophoest. (JEF WIJCKMANS)

Als we onder de knoop krijgen, dan flaneert volgend jaar in maart - na een verlies corona …

De Pro League verkeer in staat van alarm. Volgens het laatste wetsontwerp van minister van …

Ondanks alle politieke hervormingen om ons langer te laten werken, blijven we zo snel mogelijk …

De voorstelling Blue Cloud vertelt het verhaal van een Indiase vrouw in België. Achter de …

De voorstelling Blue Cloud vertelt het verhaal van een Indiase vrouw in België. Achter de …

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een …

Een elektrische BMW is donderdagavond al rijdend in het merk gevlogen in Borgerhout. Het merk was …

Met voormalig wereldkampioen Alireza Nasr Azadani en Olympisch kampioene van Rio 2016 Kyun Eun …

Er zijn recente geen nieuwe overlijdens toegevoegd.

Staat uw dierbare niet op inmemoriam.be? Vanaf €10,- opent u een register!