Focus op 4 aparte campers die eraan komen - VROOM.be

2022-09-10 01:28:50 By : Mr. Zhike Wang

Op het Salon voor vrijetijdsvoertuigen in Düsseldorf stelden heel wat autobouwers campers voor die niet meteen alledaags zijn!

Het jonge Duitse merk wachtte niet tot de opening van de show om de Camper-versie van zijn XBUS te onthullen. Op het programma staat een 100% elektrische minicamper die ongeveer 600 kg weegt. Ondanks zijn zakformaat met een lengte van minder dan 4 meter heeft hij alles wat je nodig hebt om op avontuur te gaan: een keukentje met koelkast, een grote TV en zelfs een tweepersoonsbed dankzij zijn uitschuifbare koetswerk!

Net als de klassieke XBUS kan hij uitgerust worden met een batterij met een capaciteit van 10 kWh, waarmee hij tot 200 km kan rijden, of met een 30 kWh module waarmee hij theoretisch 600 km per lading kan afleggen! Een versie met vierwielaandrijving is ook verkrijgbaar. De XBUS Camper kost volgens de configurator minimum € 29.975 in België.

Op het Salon in Düsseldorf onthulde de autobouwer met de ster niet echt een camper, maar wel een module waarmee elke T-Klasse in een paar minuten omgebouwd kan worden! Die bestaat standaard uit een opklapbed voor twee personen en een optionele kleine keuken met een watertank van 12 liter, een fornuis en een koelkast. Deze module, die bevestigd wordt aan de sjorhaken in de bagageruimte, kan geplaatst of verwijderd worden wanneer je maar wil!

Deze ingewikkelde naam staat eigenlijk voor een elektrische Zafira met pop-up dak. Hij heeft een batterij met een capaciteit van 75 kWh en claimt een rijbereik van 322 km. Hij is uitgerust met draaibare zetels vooraan, een keukentje, een spoelbak, een gasfornuis en waterreservoirs. Hij biedt plaats aan vier personen, dankzij de achterbank die in een tweepersoonsbed kan worden omgetoverd en de twee bedden die onder het dak verborgen zijn. Verwacht wordt dat hij volgend jaar op de markt komt. 

De Duitse camperspecialist stelt op het Salon van Düsseldorf verschillende nieuwe producten voor. Maar de indrukwekkendste van allemaal is deze imposante bus, ontworpen voor wie graag ver van de gebaande paden kampeert! De op een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving gebaseerde Venture S is een echte luxecocon om volop van de natuur te genieten!

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Als je goed genoeg zoekt, is het mogelijk om heel interessante aanbiedingen te vinden die bijna zo goed als nieuw zijn in plaats van eerder afgeleefd...

Ondanks zijn prijs van 11 miljoen euro, zijn de eigenaars van La Voiture Noire niet van plan om hem in de garage te laten staan!

Met de look van een futuristische T1 wekt de nieuwe elektrische minibus van Volkswagen onmiskenbaar veel sympathie op. Volstaat die troef om te overtuigen?

Met deze samenwerking wil Mercedes genieten van het platform van Rivian om nieuwe elektrische bestelwagens te kunnen maken.

De ‘instap-Ferrari’ rijdt momenteel rond als cabrio, al zit er nog een camouflagepak rond.

Heel wat iconische modellen hebben de Queen vergezeld tijdens haar tijd op de troon.

We zijn zonder enige voorbereiding begonnen aan een elektrische rit van meer dan 600 km, met enkel ChargeMap als ondersteuning. Het resultaat is overtuigend, op een paar details na...

Na onze test van de M240i nemen we nu het stuur van de kleinste 2-Reeks Coupé. Die is minder krachtig, maar ook toegankelijker. Is hij dan nog steeds even fijn om mee te rijden?

Met de look van een futuristische T1 wekt de nieuwe elektrische minibus van Volkswagen onmiskenbaar veel sympathie op. Volstaat die troef om te overtuigen?

De Tang, de Han en de Atto 3. Ze worden officieel gelanceerd op het Salon van Parijs, maar VROOM.be kon in avant-première kennismaken met de preproductiemodellen!

Heeft de Japanse autobouwer meteen het perfecte recept gevonden met zijn nieuwe en imposante plug-in hybride SUV?

Dit exemplaar, dat net voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd werd, beschikt over een lederen zetel die die dienst doet als bestuurderszetel, een houtkachel en zelfs een brievenbus!

De Morgan Plus 8 is zonder twijfel een uitstekende deal: voor ongeveer 50.000 euro krijg je één van de meest charismatische modellen uit de autowereld! Haast je, want de prijzen stijgen! Maar voor je eender wat koopt, geven we je graag nog vijf onmisbare tips...

De MX-5, dat is een vaste waarde bij liefhebbers van auto’s! De tweede generatie (1997-2005), die de codenaam ‘NB’ draagt, lijkt de bodem bereikt te hebben en is klaar om in waarde te stijgen. Maar wat moet je weten voor je er één koopt?

De SUV komt naar ons land met een keuze uit twee benzinemotoren en al voor minder dan € 20.000!

Dagelijkse update van de meest interessante auto’s, reviews en nieuws…