Brian maakt houten meubels van lokaal hout: 'Ook van de kerstboom op de Markt maken wij meubels' - indebuurt Gouda

2022-06-03 20:55:18 By : Ms. Maggie King

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen. Deze keer vertelt Brian Bunnik over hoe hij begon met zijn ambachtsbedrijf in houten meubels van lokaal hout: depot24.

Ondernemer was Brian al. Hij had zijn eigen marketingbedrijf, maar hij wilde wat anders. “In plaats van de hele dag op kantoor werken, wilde ik meer met m’n handen doen. Ik was met vrienden op een festival op GOUDasfalt toen ik ineens op het idee kwam om juist dáár een bedrijf te beginnen,” vertelt Brian. Zo begon hij met het maken van boomstamtafels.

Brian en zijn team gebruiken voor de meubels die ze maken alleen lokaal hout van bomen die toch al gekapt zouden worden. “Zo voorkomen we dat ze de versnipperaar ingaan. Mensen kiezen bij ons mooie houten planken uit en wij maken daar op maat een mooi meubel van,” legt Brian uit. “Laatst kregen we bijvoorbeeld een wilg die plaats moest maken voor de Blauwe Haan, een nieuwe wijk. Daar maken wij dan weer mooie meubels van. We krijgen ook ieder jaar de kerstboom van de Markt in Gouda. Daar maken we bijvoorbeeld bijzettafeltjes van voor mensen die het leuk vinden om een stukje van die kerstboom in huis te hebben.”

Sinds corona beseffen mensen steeds meer hoe belangrijk een fijne huis- en leefomgeving in. Mensen gingen meer besteden aan het aangenaam maken van hun huis en tuin. We zagen daardoor echt een toename in de vraag naar buitenkeukens, Finse hottubs, Big Green Egg en Bastard BBQ’s.

“Op meubelgebied maken we inmiddels eigenlijk bijna alles, badkamermeubels, buitenkeukens met eventueel een ingebouwde BBQ, bijzettafeltjes. Het fijne is dat we gewoon alles op maat kunnen maken. Ieder meubel is weer uniek.”

“Wij waren de eerste huurders op GOUDasfalt meer dan vijf jaar geleden,” vertelt Brian. “Het is inmiddels echt een broedplaats geworden voor creatieve en duurzame ondernemers.” De ondernemers zoeken de samenwerking met elkaar op vertelt Brian. “ASVZ voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zit ook op GOUDasfalt met een dagbesteding. Inmiddels hebben wij eigenlijk altijd iemand van ASVZ bij ons werken. Dat gaat hartstikke goed.”

“Ik ben eigenlijk heel blij met wat we nu doen met Depot24, dus we gaan vooral zo verder. Daarnaast hoop ik dat GOUDasfalt nog bruisender en groter mag worden.” sluit Brian af.

In de rubriek Ondernemer uitgelicht geven wij een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal met ons te delen….

Yvonne is freelance redacteur en woont sinds 2010 in Gouda. Naast schrijven houdt ze van gezellig koffiedrinken. Dat doet ze het liefst bij Barista Café of Kaldi koffie. Haar favoriete tentje om lekker te eten is Vidocq. Als ze niet aan het schrijven is, dan is ze aan het zingen in een vocal group of aan het hardlopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Gouda en blijf op de hoogte van alles over en rondom Gouda.

Jans droom van zijn eigen Goudse attractie kwam uit: ‘Ontdek hier het geheim van de bekende Goudse siroopwafel’

Altijd op de hoogte van het nieuws van Gouda: zo mis je niets

Blijf op de hoogte van alles uit Gouda

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden