Basiskennis brood en banket voor studenten SHTTC - Waterkant

2021-12-20 05:11:18 By : Ms. Kelly Zhao

Het Suriname Hospitality & Tourism Training Centre (SHTTC) biedt 12 studenten de tools en basiskennis in het bakken van brood en banket door middel van een niveau 1 cursus basiskennis van brood en banket. Deze cursus begon op 18 oktober 2021 met het theoretische gedeelte, terwijl het praktische gedeelte begon op vrijdag 29 oktober.

U kunt zich via social media aanmelden om deel te nemen aan deze training. De deelnemers betalen een inschrijfgeld waarvan de praktijkapparatuur wordt aangeschaft. Ook voor het theoretische gedeelte krijgen ze de benodigdheden, waaronder readers, een map en schrijfgerei.

Shermely Kromodimedjo, coördinator koksopleiding/Brood- en banketopleiding en korte cursussen, spreekt van een niveau 1 cursus. “Als het lukt, gaan we in december voor een tweede groep.” Na het voltooien van niveau 1, kan niveau 2 worden gestart als er 3 groepen van 12 personen zijn. Het criterium is dat de student minimaal een diploma secundair onderwijs moet hebben.

Trainer Joyce Matroos merkt op dat de leerlingen veel enthousiasme hebben getoond. Zij leggen op maandag 1 en dinsdag 2 november een examen af ​​in zowel het theoretische als het praktische deel van de opleiding. Er wordt aandacht besteed aan de bedrijfshouding, voedselveiligheid, kennis van grondstoffen en verschillende bakmethodes voor brood en banket.

Na het succesvol afronden van de cursus ontvangen deelnemers een certificaat en kunnen ze doorstromen naar niveau 2. “Sommigen zijn ondernemers en kunnen de opgedane kennis toepassen in hun bedrijf.” De leerlingen kregen 40 uur les, verdeeld over 10 dagen. “Ze hebben leren brood bakken en banketten volgens het leerplan”, zegt Matroos.

Op vrijdag 29 oktober 2021 kwam banket aan bod. Tijdens deze les leerden de deelnemers het beslag maken voor soesjes, koekjes en kapsel. Hierna leerden ze de vaardigheden van het bakken.

Student Chelsea Djosari vindt de cursus erg interessant. “Ik heb geleerd om echt met je deeg te werken. Ik hou van bakken en daarom heb ik deze cursus gevolgd.” Cynthia Kassels bakt al meer dan 25 jaar en wil zich professionaliseren. Ze heeft al eerder bakcursussen gevolgd, maar leren is volgens haar nooit teveel. Kassels wil vooral meer ervaring opdoen in het bakken. Ook zij is zeer tevreden over de cursus. De student stimuleert anderen die ook bakken te professionaliseren.

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.