5 tips voor een zorgeloze maaltijd met je kindje

2022-06-18 15:36:59 By : Ms. Joyce Yao

Met deze tips verloopt eten met kids voortaan extra soepel.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Stokke.

Eten met een baby, peuter of kleuter kan soms een uitdaging zijn. Want hoe houd je je kind betrokken, goed gemutst en zorg je er ook nog voor dat hij/zij goed eet? We geven je vijf tips om jullie maaltijdmoment aan tafel extra zorgeloos te maken.

Het heeft geen zin een 5-sterrenmenu te maken voor een kindje dat nog niet zo veel smaken kent en lust. Begin dus met gemakkelijke, gezonde recepten en houd, zeker in het begin, ook rekening met wat ze lekker vinden. Extra tip: een bordje wat er gezellig uit ziet valt altijd in de smaak. Inspiratie nodig? Dit recept voor een makkelijke maaltijd van moeder en foodie Jet van Nieuwkerk kunnen we aanraden!

Een zorgeloze maaltijd begint voor je kleintje met een fijne, comfortabele plek aan tafel. Op één van de drie bekroonde kinderstoelen van Stokke, zoals de Clikk (in drie nieuwe kleuren), de Tripp Trapp (het iconische design van Peter Opsvik) of de Steps (vijf kinderstoelen in 1) voelt je kind dat ‘ie er helemaal bij hoort. Je betrekt ze hierdoor bij het eetritueel waardoor ze weten waar ze aan toe zijn. Je kunt overal wel een hapje eten, maar een eigen plek aan tafel biedt duidelijkheid. Dus begin hier al vroeg mee.

Klinkt misschien ouderwets, maar het belang van de drie 'R's in het leven van kinderen is niet te onderschatten. Rust, reinheid en regelmaat; kinderen gedijen nou eenmaal goed wanneer ze weten waar ze aan toe zijn. Probeer dagelijks ongeveer dezelfde tijden voor ontbijt, lunch en diner te hanteren. En zelfs met fruithapjes en tussendoortjes op een vast tijdstip, creëer je een prettig ritme en houvast voor je kind. Maak je trouwens niet al te druk over de reinheid aan tafel: het is juist goed voor kindjes om zelf hun eten te voelen en te ontdekken met hun handen. Knoeien en vies worden mag. De Tray van de Clikk is makkelijk afwasbaar en afneembaar met een doekje.

Wist je trouwens dat je met de Newborn set van Stokke je kindje al vanaf dag één bij jullie aan tafel kan zitten? Je bouwt hiermee de basis en een vertrouwen van een gezellig eetritueel, voor nu en de toekomst.

Alhoewel een iPad soms afleiding kan bieden (waardoor de hapjes er wél in gaan), is het met het oog op de toekomst slim om al vanaf het begin technologie even buiten beeld te laten. Aan tafel is het moment waarop jij en je kleintje of jullie als gezin tijdens het eten kunnen connecten. Neem hier de tijd voor en laat telefoons, iPads en andere schermen achterwege om die echte interactie te bevorderen.

Uit, uit, uit! Wil je kind écht van tafel en is er geen houden meer aan? Het heeft weinig zin om ze met zo veel weerstand geforceerd aan tafel te laten zitten en te dwingen om te eten. Ga geen strijd voeren, laat ze gewoon even van tafel, en probeer het eventueel later weer. Ideaal voor deze fase is de Stokke Steps – ook te gebruiken van dag 1 met een schattig wipstoeltje. Deze bekroonde kinderstoel is ontworpen met de actieve peuter in gedachten; ze kunnen zelf gemakkelijk de stoel in- en uit klauteren door de verstelbare trede. Scheelt jou tilwerk!

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden, en wil je ontdekken welke Stokke kinderstoel het beste bij jullie past? Ontdek het volledige Stokke assortiment hier.