Van een bier-escaperoom tot dansjes op de dansvloer: 7 x leuke weekendtips in Zwolle - indebuurt Zwolle

2022-09-24 01:14:40 By : Mr. oscar jia

Nog geen weekendplannen? Er valt dit weekend genoeg te doen in Zwolle. Wat dacht je van een vlooienmarkt of een heuse bier-escaperoom? We hebben zeven leuke weekendtips voor je op een rij gezet:

Het mag weer: dansen in de discotheek. Alle horecazaken mogen vanaf 18 februari open tot 01.00 uur. Studentencafé het Vliegende Paard opent de dansvloer op vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur en ook bij bijvoorbeeld Shotto, Molly’s en Bloopers kun je vanaf 20.00 uur weer een dansje wagen. Ook fijn: bij deze genoemde horecazaken heb je geen entreeticket nodig.

Dat ze maar weer Ernstig lekker mogen smaken! 🍻Kom deze vrijdag en zaterdag lekker op tijd, want vroeg eruit = vroeg…

Een escaperoom waarbij het thema in het teken staat van bier? Het kan sinds kort bij The Great Escape, die je vindt aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Bij hun nieuwe bier-escaperoom combineer je escapen met bier. Volgens de makers is het slagingspercentage 60 procent (als je nuchter bent tenminste). Hier vind je meer informatie.

Sacha de Boer is opnieuw te gast bij de Fraterhuis Academie. Op zaterdag 19 februari geeft de fotograaf en communicatiewetenschapper van 11.00 tot 13.00 uur een “geestige fotolezing over wat volgens haar universele waarden zijn om in werkelijk alles succesvol te worden. Met een kwinkslag en een knipoog naar de methodes van businessgoeroes, zoals Stephen Covey en Malcolm Gladwell, vertelt Sacha de Boer over haar reisavonturen en -anekdotes en de lessen die ze daaruit trok”, meldt het filmtheater. Kaartjes scoor je online of aan de kassabalie en kosten 16 euro; vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro.

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is vernieuwd. Kartliefhebbers kunnen in de buitenlucht op een vernieuwd circuit van de de 600 meter lange kartbaan rijden. Zo is de buitenbaan opnieuw geasfalteerd en 40 procent breder gemaakt, waardoor je meer mogelijkheden hebt om in te halen. “Verder heeft het circuit een kombocht, vernieuwde pitstraat, echte kerbstones, Formule 1-startlampen en een tijdwaarnemingssysteem”, meldt het kartcentrum in een persbericht. Je vindt de kartbaan aan de Heinoseweg in Zwolle.

Op zondag 20 februari kun je van 10.00 tot 16.30 uur in de Zwolse IJsselhallen terecht voor een vlooienmarkt. Je kan hier rondsnuffelen langs honderden kramen met oude en nieuwe artikelen. De kramen zijn onder meer gevuld met speelgoed, boeken, horloges, grammofoonplaten en miniatuurauto’s. De toegang is 5 euro, onder de 14 jaar betaal je niets.

Geen zin in een buitenactiviteit? Zwolle is sinds kort een gloednieuwe indoorkartbaan rijker. Een gedeelte van de IJsselhallen is omgetoverd tot kartbaan met VR-activiteiten. De kartbaan is 380 meter lang en heeft veel inhaalmogelijkheden, een brug én op de kart zelf vind je een knop met een turbomogelijkheid. In de evenementenhallen vind je verder VR-vermaak waarbij je bijvoorbeeld kan ervaren hoe het is om te vliegen tussen de bergen. Vorige week namen we een kijkje bij de kartbaan en de VR-activiteiten:

Scheuren in de IJsselhallen: zo ziet de nieuwste kartbaan van Zwolle eruit (VIDEO)

Zwolle is een gloednieuwe kartbaan rijker. Een gedeelte van de IJsselhallen is omgetoverd tot indoorkartbaan. En…

Je weekend afsluiten met een drankje en muziek? Bij café Koos komen zondagmiddag Hans en Anne langs, een vader en dochter die een breed repertoire van jazz, latin, fifties, sixties, seventies tot top 40-hits uit de afgelopen decennia spelen. Meer informatie over het evenement vind je hier.

Eén van de meest populaire wandelapps is Ommetje. Bij twintig minuten lopen krijg je punten voor je inspanningen. Die punten…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Zwolle en blijf op de hoogte van alles over en rondom Zwolle.

Bij deze nieuwe horecazaak in Zwolle kun je uitgebreid borrelen met cocktails

Naar de kerk gaan oubollig? Marjanneke legt uit waarom zij wél gaat

Aangeboden door Protestantse Gemeente Zwolle

Aangeboden door Hendrick de Keyser Monumenten

Wandelparel nabij Zwolle: met een gratis pontje over de Vecht bij Dalfsen

Blijf op de hoogte van alles uit Zwolle

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden