Lakens: je moet weten wanneer je ze moet opvouwen ... Hoe maak je je bed op

2021-11-05 04:24:15 By : Mr. Jeffrey Liang

Jura Koncius --- Washington Post

In een goed opgemaakt bed glijden is een onderdeel aan het einde van een lange dag.

Maar velen van ons meer aandacht aan het maken van een geweldige sandwich dan aan het in lagen aanbrengen van de juiste componenten voor een bed dat comfortabel en knus is, dat er stijlvol en uitnodigend uitzien - en waarbij de lakens aan de onderkant niet allemaal gekreukt zijn.

Ja, sommige mensen lijken overal in slaap te kunnen vallen. "Maar de meesten van ons hebben een comfortabele inrichting nodig, en beddengoed is zo belangrijk voor een goede nachtrust", zegt Keith Cushner, productexpert, productexpert Sleepfoundation.org. "Als je je niet op je gemak voelt, slaap je gewoon niet goed."

We vroegen drie experts - een beddengoedontwerper, een schoonmaakexpert en een binnenhuisarchitect - om mee te denken over het opzetten en onderhouden van een stijlvol, comfortabel bed.

Weet jij hoe je bed moet opmaken? Melissa Homer, hoofd schoonmaak bij MaidPro, gaf de volgende tips om u te helpen uw lakens, kussens en dekens precies goed te krijgen.

Begin met het hoeslaken, haak de zakken zo ver mogelijk over elke hoek van de matras, begin in de moeilijkst bereikbare hoek als het bed tegen de muur wordt geduwd. Leg vervolgens het bovenste vel - als je er nog een gebruikt - met de patroon/afgewerkte kant naar, omdat het de dingen een meer afgewerkt uiterlijk geeft als je het vel terugvouwt.

Als je dekens wilt toevoegen, leg ze dan op het laken, vouw vervolgens de bovenkant van het laken 15 tot 20 cm terug en stop het aan drie kanten stevig onder de matras. Spreid je dekbed, dekbed of sprei over het bed en strijk het glad.

Kussens in kussenslopen en pluisjes doen en gladstrijken. Als je alleen slaapkussens hebt, leg ze dan plat op het bed. Als je sierkussens hebben, plaats de slaapkussens dan rechtop en been de sierkussens vooraan, van groot naar klein, in een symmetrisch, gecentreerd patroon.

Homer zei dat je twee keer per maand weg kunt komen met het wassen van lakens - tenzij je iemand bent die veel zweet, in bed met huisdieren heeft. Ga dan voor de wasbeurt. "Moderne middelen zijn ontworpen om uitstekende resultaten te behalen in koud water, maar de ideale temperatuur is warm", zei ze. Lees altijd de wasvoorschriften voor je koopt. "Als je ... huisdieren van kinderen hebben, koop dan niets voor je bed dat niet in de wasmachine kan", zei Homer.

Veer voor nieuwe hoezen als je een nieuwe matras krijgt van als de jouwe tekenen van versleten matras. "Het is de eerste stap om ervoor te zorgen dat uw investering zo lang mogelijk meegaat", zei Homer. Zoek er een beschermen tegen bedwantsen, allergenen, braaksel, morsen van drinken of snacken in bed en kinderongevallen. Ze raadt omhullende hoezen aan, die de matras beschermen. "Vroeger waren ze rubberachtig en lawaaierig, maar nu voelen ze als niets", zei ze. Ze houdt van de SureGuard-matrasomhulling ($ 49,97 voor queensize bedden, Amazon) voor zowel matras als boxspring. (Ja, het is een goed idee om ook je boxspring te dekken als je die hebt.)

Was polyfill kussens om de zes tot twaalf maanden, zei Homer, en gebruik droogballen. Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen van traagschuim-, dons- en schuim-, dons- en schuim-, dons- en schuim-, dons- en schuim andere speciale kussens, omdat sommige alleen ter plaatse kunnen worden schoongemaakt.

Als je ochtend worstelt met een elke bed en dol bent op strak weggestopte lakens, geplaatst Homer voor om matrasbretels te gebruiken (RayTour lakenriemen $ 9,96, Amazon), die onder je matras klemmen en meerdere lagen kunnen tegelijk verankeren.

Leuk weetje: je moet je bed niet op te maken zodra je opstaat. Sterker nog, het is beter om het niet te doen. 'Sla 's ochtends je bed op en maak je bed op na het ontbijt', zei Homer. “Geef je bed een kans om te luchten. Open je jaloezie zodat de zon binnen kan komen.'' vocht van zweet opdrogen. "Ditstofm allergenen en huisstofm allergenen en maakt van je bed geen broedplaats voor dingen die niet zo fris laten ruiken", ze lijken te teen.

"Het is zo belangrijk dat mensen de tijd en energie om na te denken over hoe ze een comfortabele ervaring kunnen creëren en erin kunnen ontwikkelen", zegt Ariel Kaye, oprichter en chief executive van Parachute, maker van stijlvolle lakens, quilts, dekbedovertrekken en andere slaapkamer benodigdheden. "Je zult een derde van je leven in bed doorbrengen."

Kussens zijn op een matras het belangrijkste element bij het bouwen van een dromerige slaapplek. Er zijn veel varianten, waaronder dons, alternatieve dons, traagschuim, polyfill en boekweit. Sommige ritsen open, zodat je de vulling kunt aanpassen aan je comfortniveau. Veel kussens zijn gemarkeerd voor stevigheid, dichtheid van "loft". Bedkussens van standaardformaat (20 bij 26 inch) zijn de typische keuze; voor een kingsize bed wilt u misschien een langer kussen (20 bij 36 inch).

Kaye zei dat ze een 'maximalist' is en graag een medium kussen en een stevig kussen heeft. "Dan kan ik ze in lagen leggen, afhankelijk van in welke positie ik uiteindelijk slaap", zei ze. Zijslapers houden meestal van een stevigere en hogere stijl om hun hoofd, nek en rug te ontlasten. Buikslapers geven misschien de voorkeur aan een dunnere versie. "Een superdik kussen het hoofd van een buikslaper in een geknepen hoek", zei Kaye. Ze vormen graag 26-inch vierkante vierkante kussens toekussen, voor of achter slaap. "Ze voegen een mooie, gepolijste look toe en zijn functioneel om te lezen, tv te kijken of in bed te werken", zei ze.

Begin met twee sets lakens, zodat je er een voor het bed hebt. Kaye houdt van de klassieke keuze, perkal, die volgens haar "meer een koel gevoel in de hand" heeft. De Parachute-lijn bevat ook geborsteld katoen, dat voelt als "gedragen als een T-shirt". een glad satijn met een warmer gevoel; en linnen, dat is maar toch ademend. Kaye zei dat thread counts vaak maar marketinggimmicks zijn. "Alles boven de 400 is echt niet nodig'', zei ze.

Je bed aankleden lijkt veel op jezelf aankleden, zei Melissa Sanabria, oprichter van DC-ontwerpbureau Sanabria & Co. Gelaagdheid is de sleutel. De prijs van lagen loopt op, dus als je begint met de basis en vervolgens in de loop van de decoratieve elementen toevoegen, zoals plaids, shams en quilts.

"Toen ik een blut student was, die ik altijd in de beste lakens die ik me kon investeren, want dat is de eerste laag die je huid gezocht", zei Sanabria. Voor de toplaag geeft ze de voorkeur aan dekbedden, die kunnen worden verwisseld met nieuwe overtrekken. Ze beveelt neutrale kleuren aan, zoals wit of bruin voor dekbedden of dekens, en ze verschillende kleuren en texturen toe met accessoires.

Als het om kussens gaat, ga dan niet overboord. Op een queensize bed Sanabria met twee slaapkussens en vervolgens twee kussens met begintshams. Voeg twee decoratieve vierkante kussens toe, zoals Crate en Barrel's Eyelash kussenslopen ($ 29,95) of West Elm's Cotton Linen & Velvet Corners hoes ($ 4250). Koop kusseninzetstukken die minstens 1 inch groter zijn dan de hoezen, zodat je er echt echt lijkt, zei ze.

Sanabria raadde aan om de bovenkant van het bed te werken met een 'mooi, lang, dun leenkussen' dat je midden tussen de twee vierkante kussens geplaatst.

“Het leenkussen geeft je wat visuele interesse en is ook goed als je aan het lezen bent en extra ondersteuning nodig hebt. Ik gebruik de mijne veel om mijn computer te ondersteunen', zei Sanabria. Ze houdt van deze Haard & Hand-versie met kleurblokken van Target ($ 29,99) of het IJslandse kussen van geschoren schapenvacht van CB2 ($ 139).

De finishing touch is een deken, sprei of quilt voor het voeteneinde van het bed. Vermijd die zijn gemarkeerd met "gooien", omdat ze te klein zijn en niet over het hele uiteinde van het bed vallen, zei Sanabria, of zelfs je voeten bedekken als je het omhoog trekt om een ​​​​dutje te doen.

Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief over onroerend goed op pages.email.bostonglobe.com/AddressSignUp. Volg ons op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter @globehomes.