Marcel en Jeanet runnen C'est Marcèl in Almelo: 'Het is begonnen met een tafel op een Franse camping'

2022-06-03 20:53:49 By : Mr. Minghua Shen

Marcel ter Beek (48) en zijn vrouw Jeanet (49) runnen samen de winkel C’est Marcèl in het centrum van Almelo. Ze hebben er werkelijk van alles, zoals spulletjes voor in huis, koffie en thee, kaarsen en knutselspullen. Het stel woont boven hun winkel aan de Ootmarsumsestraat.

“Het bevalt me hier inmiddels meer dan goed”, begint Marcel te vertellen. “Je had het niet moeten zien toen we het pand in 2015 kochten. We hebben er 72 kuub aan puin uitgehaald en hebben het helemaal moeten verbouwen om het leefbaar te maken. Jeanet en ik zijn beide handig, maar we hadden nooit gedacht dat we dit allemaal zelf zouden kunnen. Het is nog niet af. Met de winkel en ons huis blijven we lekker bezig.”

Het hakken, boren, slopen en repareren zit er bij Marcel en Jeanet al langer in. “Vroeger gingen we met de kinderen elke zomer naar hetzelfde vakantieadres in Frankrijk, een soort camping met vier plekken. Omdat we er al jaren kwamen, hadden we een bijzondere band met de eigenaren. Ze voelden als familie: ik liep bij ze naar binnen en zij bij ons. We hebben er elf jaar gelogeerd. Daar komt trouwens ook de naam vandaan, C’est Marcèl. Die Franse oorsprong wilden we erin houden.”

“Ik was toen al erg handig, dat wisten ze. Op een gegeven moment vroeg de eigenaar aan mij of ik een tafel voor ze wilde maken, voor in één van de verblijven. Dat deed ik en daar is het niet bij gebleven, want al snel maakte ik allerlei meubels voor in de huisjes, in alle soorten en maten. Als de kinderen dan in het zwembad lagen, ging ik de werkplaats in om meubels te maken.”

Lees verder onder de foto >

De Franse hobby van Marcel heeft zich op de Schelfhorst in Almelo verder ontwikkeld. “Ik begon daar met het maken van een tuintafel voor onszelf. Een kennis was er helemaal weg van, dus ik verkocht hem. Toen moest er een nieuwe tuintafel komen, maar ook die was na twee weken verkocht. Nadat de derde, vierde en vijfde tafel de deur uitgingen, zei Jeanet: “Ga nu maar gewoon meubels maken voor andere mensen, laat onze meubels maar staan!” Ik was het met Jeanet eens. Het was wel een beetje uit de hand gelopen.”

Jeanet heeft het ook altijd leuk gevonden om dingen te maken, vertelt Marcel. “Dis we wisten wel zeker dat we iets samen wilden gaan opzetten. Ik schreef ons in bij de KvK en we huurden een garagebox op de Schelfhorst. Ik maakte voornamelijk meubels van steigerhout, Jeanet verkocht brei-, wol-, en naaiwerk. Tegelijkertijd organiseerden we fairs bij ons thuis: elke week was onze woonkamer een mini-showroom.”

Jeanet en Marcel kregen door hun fairs wekelijks vrienden, familie en kennissen over de vloer. “Het duurde niet lang voordat dat ook onbekenden langskwamen”, vertelt Marcel. “Na een tijdje voelde dat niet meer fijn. We droomden altijd al wel heel lang van het samen opzetten van een winkel. Maar ja, wanneer doe je dat? Terwijl we hierover nadachten, waren we er eigenlijk al uit: we gingen een winkelpand zoeken.”

Lees verder onder de foto >

“We wilden van onze hobby ons werk maken. Home en living heeft me altijd geïnteresseerd en ik vind het leuk om dingen te maken. Door de producten die we nu verkopen trekken we voornamelijk vrouwen aan. In de toekomst hoop ik wel meer mannen naar de winkel te krijgen.”

Marcel vindt het fijn om klanten advies te geven. “Dat is ook een grote reden waarom ik vorig jaar februari ontslag heb genomen op mijn werk om de winkel volledig op me te nemen. Wel is de winkel is net zo veel van Jeanet als van mij. Naast de verkoop geven we workshops en daarin hebben we beide een specialiteit. Jeanet verzorgt workshops op het gebied van haken, ik geef workshops in bijvoorbeeld lampen maken.”

Lees verder onder de foto >

Momenteel zijn de twee druk bezig met een workshopruimte achterin de winkel. “We willen daar een fijne ruimte creëren om workshops te geven. Ook komt er een koffiehoek. Daar kun je straks de koffiesoorten proeven die we verkopen. Koffie is een echt een uit de hand gelopen hobby van mij. Ik wil nog een barista-cursus volgen en zelf cursussen gaan geven over koffie.”

Op zondag 8 mei is het Moederdag. Tijd om je mams uitgebreid in het zonnetje te zetten! Wil jij je…

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Doe de check: dit is wanneer je écht een nieuwe bank nodig hebt

Aangeboden door Seats and Sofas

Maureen helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan: ‘Iedereen verdient een kans’

Aangeboden door Seats and Sofas

Aangeboden door Stichting Gelijk Spel

Bartjes Vis is nu een sushirestaurant: ‘Deze stap wilden we al heel lang zetten’

Aangeboden door J. Lammerts De Beddenspecialist

Blijf op de hoogte van alles uit Almelo

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden