Hoe kies je een tuinset? - Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

2022-09-24 01:17:04 By : Ms. Linda Yin

Een tuin waar je lekker in kunt relaxen of werken? Een goede tuinset is daarbij onmisbaar. Een probleem: er is zoveel keuze. Lees in dit artikel 8 tips om een tuinset te kiezen die het beste bij je past. Een tuin waar je lekker in kunt relaxen of werken? Een goede tuinset is daarbij onmisbaar. Een probleem: er is zoveel keuze. Lees in dit artikel 8 tips om een tuinset te kiezen die het beste bij je past.

De eerste en misschien wel de belangrijkste vraag bij het kiezen van een tuinset is: waar ga je hem neerzetten? Als je dat hebt bepaald, kan je kijken naar wat voor formaat je kiest. Bij een terras van middelmatige grootte is een 4 persoons tuinset handig. Heb je een kleinere ruimte, maar wil je meer zitplekken? Neem dan naast de tuinset ook een paar stapelbare stoelen. 

Het is belangrijk om als een van de eerste dingen je budget te bepalen. Tuinsets kunnen erg veel verschillen van prijs. Bij luxere sets loopt de prijs al snel op. Maar een goede tuinset hoeft niet per se duur te zijn. 

Je hebt tuinmeubels in allerlei verschillende stijlen. Bijvoorbeeld Scandinavisch, landelijk of minimalistisch. Kijk daarom goed naar welke stijl het beste bij jou en je tuin past. Ook zijn tuinmeubels in veel verschillende materialen verkrijgbaar. Denk aan aluminium, hout en roestvrijstaal. Ook zijn er veel meubels met een mix van verschillende materialen. Moeite met het maken van een keuze? Trek dan gewoon de interieurstijl van je huis door naar je tuin. 

Vooral bij een kleinere tuin, ligt welke tuinset je kiest ook aan wat je het meest gaat doen in de tuin. Wil je bijvoorbeeld lekker kunnen sporten in de tuin? Of wil je vooral je kinderen erin laten spelen? Ga dan niet voor een te grote tuinset, zodat je meer ruimte overhoudt.

Tip: meet voor het shoppen je tuin op en neem de rolmaat mee. Zo weet je precies hoeveel ruimte je overhoudt. 

Laat je de tuinset in de winter buiten staan? Ga dan voor een tuinset gemaakt van weerbestendige materialen. Bijvoorbeeld aluminium, hardhout of kunststof. Een goede weerbestendige tuinset kan in de volle zon en in de regen buiten blijven staan. Deze tuinsets zijn vaak wel prijzig, maar je hebt er dan ook lang plezier van.

Het zitcomfort van tuinmeubels loopt flink uiteen. Ga dus zeker even proefzitten om te kijken welke meubels jij fijn vindt. En omdat tuinmeubels vaak gemaakt zijn van hard materiaal, is het een goed idee om er wat kussens bij te kopen. 

Een kleine tuin? Geen probleem. Er zijn namelijk veel meubels die je binnen en buiten kan gebruiken. Dat scheelt ook meteen opslagruimte. Een nadeel: het heen en weer sjouwen. Ga daarom voor lichtgewicht meubels, die zijn makkelijker te verplaatsen. 

Liever een set die je gewoon buiten laat staan? Kies dan voor een compacte tuinset. Bijvoorbeeld een bistroset of een 2 persoons tuinset. 

Bij de keuze van je tafel kijk je ook weer naar wat je er vooral mee wilt doen. Wil je het liefst geconcentreerd in je tuin werken? Ga dan het beste voor een hoge tuintafel. Wil je juist ontspannen met vrienden of familiespelletjes spelen? Dan is een lage tuintafel fijn. En houd je van uitgebreide barbecues en buitenmaaltijden? Dan is een grote tafel natuurlijk onmisbaar.

Zaterdag, bij leven en welzijn, 24 september, morgen dus staan wij weer met de evangelisatie- caravan van 11 uur tot 18 uur op het Unieplein. Naast Café de Unie.

KAMPEN - Het college van B&W zet de volgende stap in de procedure om woningbouw aan de Kennedylaan mogelijk te maken. Voor de realisatie van het plan is een herziening van he..

KAMPEN- Wijkwethouder Richard Boddeus heeft vandaag de ‘Hoftuin’, aan de Jacob Catsstraat officieel geopend. Het idee voor de ‘Hoftuin’ komt van een groep enthousiaste buren van..

KAMPEN - Op 1 oktober start de Maand van de Geschiedenis. Een landelijk evenement, waaraan in Kampen cultuurZIEN jaarlijks deelneemt. Dit jaar is het thema ‘Rampen’.

KAMPEN - In het kader van de Grote Clubactie starten zaterdag 24 september 24 verenigingen uit Kampen met de verkoop van loten voor hun club.

KAMPEN – Muziek prikkelt geest en lichaam. Het zet je in beweging. Daarom biedt Quintus de vrolijke RGM-cursus ‘Zet je brein in beweging’ die vanaf 3 oktober ook op de maandagoch..

KAMPEN - De politie is donderdagmiddag rond 15.00 uur op zoek naar een donkere man van een jaar of twintig. Om burgers op te roepen naar hem uit te kijken is een Burgernetbericht..

De welbekende Whiskyteacher oftewel Henri Goossen komt naar Kampen op vrijdag 23 december vanaf 19.30u in Moods&Roots. Met een gezonde dosis humor en maar liefst zes single m..

De inflatie in Spanje is weliswaar niet zo hoog als in Nederland, maar met 10,8% toch het hoogst sinds 1984! Sint moet jaarlijks veel kosten maken voor de jaarlijkse intocht in..

KAMPEN - Er zijn nog steeds veel mensen die er alleen voor staan, mensen die tussen wal en schip vallen en wat hulp kunnen gebruiken. Om hen te ondersteunen zoekt Humanitas vrijw..

(door Maarten van Gemert)KAMPEN – Na een geslaagde tentoonstelling in Kampen vervolgt de gevarieerde kunstexpositie Droomwerk in de regio. Afgelopen zaterdag opende de expositie..

KAMPEN - Voor de terugkeer van de IJsselkogge in 2024 is nader onderzoek gedaan naar verschillende expositiemogelijkheden. Het college van burgemeester en wethouders heeft een vo..

KAMPEN - Het college van burgemeester en wethouders omarmt de Woonzorgvisie gemeente Kampen 2022-2032. Bernard van den Belt, wethouder Zorg: “Samen leven is een werkwoord.

De jaarlijkse oefening van het sluiten van de mobiele waterkering Kampen-Midden vindt dit jaar plaats op woensdag 21 september. De Hoogwaterbrigade van Waterschap Drents Overijss..

Masterclasses met Miranda van Kralingen

Christians and Cars automeeting en toertocht

Stiltewandeling in Park Rams Woerthe