Burgemeester Kramer bezocht Houthandel Barkmeijer - RTV NOF

2021-11-16 15:58:54 By : Ms. ellie Hao

KOLLUM – Burgemeester Kramer heeft afgelopen woensdag een bedrijfsbezoek gebracht aan Houthandel Barkmeijer. Kramer komt graag in contact met de ondernemers van de voormalige gemeente Kollumerland. Kramer bezocht meteen een van de mooiste bedrijven.

Houthandel Barkmeijer bestaat al meer dan 100 jaar en is al die tijd in Kollum gevestigd. Ruim 100 jaar geleden werd de toen nog bestaande houthandel aan de Oliemolen Singel overgenomen door Barkmeijer. Barkmeijer was tot 2005 gevestigd aan de Oliemolen Singel. Het bedrijf was het pand ontgroeid en in Kollum is op industrieterrein Jumaheerd grond aangekocht en hier is een mooi bedrijfspand met voldoende ruimte verrezen.

Barkmeijer onderscheidt zich van de andere houthandelaren met een eigen mechanische houtbewerking. Bij de mechanische houtbewerking kunnen alle houtsoorten op maat worden geschaafd en gezaagd. Andere sterke punten van Barkmeijer zijn snelle leveringen, goede service, uitstekende kwaliteit en doordat er weinig personeelsverloop is, heeft Barkmeijer veel ervaring en kennis. Barkmeijer bedient voornamelijk de professionele markt in Noordoost-Friesland. Barkmeijer heeft een prachtige showroom met volop keuze in gevelbekleding, binnen- en buitendeuren. Bij Barkmeijer werken 17 mensen.

Burgemeester Kramer werd ontvangen door algemeen directeur Jan Kempenaar. Na de koffie en het kennismakingsgesprek door Kempenaar kreeg burgemeester Kramer een rondleiding door het bedrijf. Kramer was goed voorbereid en kwam met een paar lastige vragen waar hij ook keurig antwoord op kreeg.

Atelier en postadres Ferlinge Stasjonsstrjitte 1a 9271 CA DE WESTEREEN (0511) 441202

Studio Burgum Glinstra State (parkeren achter Glinstra State) Freerk Bosgraafstraat 18 9251 CT Burgum