Binnenkijken bij een huis uit 1912: Tanne en Warden verbouwd tot droomhuis

2021-11-05 04:13:41 By : Mr. Yu Tang

Hoge plafonds met ornamenten: check. Erker met glas-in-loodramen: check. Huiskamer met en suite paneeldeuren: check. Na twee verbouwingen en zeven lekkages wonen de Nijmeegse Tanne Weijers (33) en Ward Nijskens (31) nu in hun droomhuis. Tijd voor een rondleiding.

Het huis is gebouwd in 1912 en onderging de afgelopen tweeënhalf jaar een flinke metamorfose. Dat was nodig want op sommige plekken had de tijd stilgestaan. Ward: “Alle kamers hadden kachels. gevonden we kranten uit de tijd dat er nog paarden- en wagens door de straten reden.”

Tanne: “Aan de binnenkant van de inbouwkasten zitten nog geen kranten krantenresten. Ook staat er 'Nijmegen' geschreven. Daar fantaseer ik weleens over: wie dat er in welke tijd op geschreven hebben… Een oude timmerman?”

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Het stel ontwerp het hele huis aan. Zo compleet ze een nieuwe kamerindeling en ze een heel nieuwe verdieping bouwen. Ja echt, want de zolder was voorheen niet. Het is nu een prachtige ruimte die dient als logeerkamer, thuiskantoor en chillruimte in één. Het laatste verbouwproject in huis was de keuken. Tanne: “Vroeger zat in een aparte kamer. Nu hebben we een open keuken.”

Ook de authentieke elementen die het huis karakter geven, kregen een opfrisbeurt. Zoals de en suite deuren in de woonkamer. Ward lacht en zegt: “Die wilde ik mijn hele leven al hebben. Het verleden zo goed bij dit huis. Of we ze gebruiken? Helemaal nooit.” Het torenraampje op zolder bleef onveranderd. Tanne: “Dat is de enige plek in huis zonder dubbelglas. Afscheid nemen was geen optie.”

Tekst loopt verder onder de afbeeldingen.

De muren in de gewaagde kleuren. De slaapkamer is diepblauw, de kinderkamer rood, de woonkamer bruin, de hal oranje, de badkamer groen en de buitenmuur in de tuin terra. Hoewel het klinkt als een kleurencarnaval, geven de tinten het huis sfeer en warmte. De al dan niet op Marktplaats gescoorde vintage meubels maken het af.

Dat is Tannes handtekening. Als interieurstylist weet ze waar ze het over heeft. Ward: “Voor klanten stelt Tanne binnen no time een interieuradvies samen. Toch een stuk langer zijn voor ons eigen huis aan de slag ging. Alles moest perfect zijn. Ze heeft moodboards gemaakt tot ze neerviel.”

Zo kom je in dit huis geen roestvrij stalen (RVS) kranen, leidingen van apparatuur tegen. Ward: “Ik vond dat RVS cool was. Tot ik Tanne leerde kennen. Zij wil alles in het goud.” Tanne: “Klopt. Behalve in de badkamer. Onze gouden kranen konden niet geleverd worden. Nu hebben we RVS tijdelijk. Vind ik zo lelijk.”

Hoewel het huis er strak lijkt, kocht het stel bijna geen nieuwe meubels. De meeste spullen hebben ze al, anderen hebben een bijzonder verhaal. De zwarte stoel op de zolder is een souvenir van een ietwat beschonken stapavond in Nijmegen. Tanne: “Ik dacht: sterven is gaaf! Je kunt er alleen niet op zitten, hij is hartstikke doorgezakt. Het is puur decoratie.”

De kist op de slaapkamer van dochter Noa (1) kreeg hier ook een tweede leven. Tanne: “Daar zaten de spullen van mijn tante toen ze naar Frankrijk geëmigreerd waren.” In diezelfde ruimte hangt misschien wel het persoonlijkste item in huis. Een foto Wards overleden moeder. Zij waakt over haar kleinkind. Ward: “Geen enkele keer naar haar en zegt dan: oma! Dat is mooi.”

Heb jij je huis ook zo mooi opgeknapt? Of woon jij op een bijzondere plek? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wie weet komen we bij jou langs.

In december werd bekend dat sieradenwinkel Jewelz & More na 16 jaar de zaak in Nijmegen ging sluiten. Het heeft…

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar!

Stem en maak kans op mooie prijzen.

Zo help je indebuurt de titel Website van het Jaar te bemachtigen

Nieuw! Het Gouden Hart Nijmegen: ruime appartementen met 24-uurs zorg

Aangeboden door Het Gouden Hart Nijmegen

Laatste kans: deze twee driekamerappartementen in Lents Buiten staan ​​nu te koop

Aangeboden door M van de Ven Schoenen

Aangeboden door 's Heeren Loo

Aangeboden door Het Gouden Hart Nijmegen

Dit is de status van de intocht van Sinterklaas in Nijmegen 2021

Aangeboden door 's Heeren Loo

Blijf op de hoogte van alles uit Nijmegen

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden