‘Bij mij is dat ook zomaar ontstaan’ - veldhovensweekblad.nl

2022-07-22 20:27:19 By : Ms. Megan Fan

Het ondernemen is Monique Bullens niet vreemd. Haar opa heeft vroeger café Sonderwijck en de ouders van haar moeder café de Locht. “Ons opa Driekske Bullens was berucht, zeker bij de oude garde”, lacht de eigenaresse van kinderkledingzaak Mazzel. “Hij was altijd aan het handelen... Zo organiseerde hij bijvoorbeeld een hondenmarkt.” 

VELDHOVEN - Zelf handelt de Veldhovense ook al van jongs af. Het begint met zelfgemaakte oorbellen en het helpen van oom Toon Bullens op de markt en gaat vervolgens via autostoeltjes, boxen en kinderstoelen die ze opnieuw bekleedt naar het verkopen van tweedehands kinderkleding aan huis.

In 2008 opent ze haar winkel, eerst nog als franchisenemer, later zelfstandig. “Ik had het op mijn werk niet meer zo naar mijn zin en zag dat er een pandje te huur stond.” In al die jaren blijft ze in haar winkeltje van 50m2, maar groeit qua klandizie enorm. “Naast mijn winkel, heb ik eigenlijk nog een virtuele winkel. Naast de webshop, help ik klanten via Instagram en Facebook.” Op Facebook heeft ze maar liefst zo’n 42.000 volgers. “Het grappige is dat bedrijven mij nu vragen of ik ze kan helpen met Facebook. Maar bij mij is dat ook zomaar ontstaan, dus als ik ze help is het geen garantie dat het meteen een groot succes wordt.”

De klandizie komt uit heel Nederland en daarbuiten. Zo heeft ze veel vaste klanten in Friesland en Volendam en is er zelfs een klant op Curaçao. “Je hebt daar al zoveel jaren contact mee dat het bijna vriendinnen worden. Je weet hoe de kinderen heten, wat voor werk ze doen. Ik reageer ook altijd. Ik maak het heel laat met werken. Voor ik mijn ogen dichtdoe, heb ik alles beantwoord”, vertelt Bullens. Een tijd lang bedrukt ze ook zelf shirts en t-shirts. Ze stuurt er een paar naar het koninklijk huis voor de prinsessen met ‘Wat heb ik een mazzel met zo’n papa’ en een kroontje erop. In haar winkel hangt sindsdien de bedankbrief waarin staat dat de koningin de vriendelijke geste zeer op prijs stelt.

Een bedrijf opbouwen kost kruim... En Bullens combineert dat ook nog eens met 2 keer herstellen van borstkanker. In 2008 kiest ze er met steun van de chirurg voor om alleen te opereren. De 2e keer, in 2018, is het advies wel voor chemo en bestraling te gaan, omdat haar vorm van borstkanker Triple negatief erg agressief blijkt. Als het uit zou zaaien zou ze binnen een jaar overlijden. Omdat ze de 1e keer niet bestraald was, is een borstsparende operatie mogelijk. Ze heeft het geluk, dat ze niet ziek wordt van de chemo, waardoor ze geen dag in haar winkel mist. Bullens: “Mijn vriend zei als je nu donderdag chemo doet, kun je maandag weer beginnen.” En zo gaat de onderneemster gestaag door, dankzij doorzettingsvermogen en een portie geluk bij een ongeluk.

‘Wat heb ik een mazzel met zo’n papa’

Uitgeverij Van der Heijden B.V.