Wat als de zware atoombom valt? 'Thuis onder de eettafel ga je het niet redden' - Dagblad van het Noorden

2022-10-08 03:43:19 By : Ms. Tea zhao

De dreiging van een allesvernietigende nucleaire oorlog is op het hoogste niveau sinds de Cubacrisis, stelt de Amerikaanse president Biden. Is Nederland wel voldoende voorbereid op scenario’s waarin de bom kan vallen? Vanuit de hoek van experts klinkt kritiek. „We kunnen met de huidige systemen nooit het hele land verdedigen.”

Gerrit Eijsvogels in de atoombunker van Oss: „Mochten de Russen nu komen, dan zijn we hier niet direct veilig. Want het duurt veertien dagen voordat de motoren weer helemaal kunnen werken.” Foto: Rias Immink

„We hebben niet meer het vooruitzicht van een armageddon gehad sinds Kennedy”, waarschuwde president Biden van de VS op een geldinzamelingsavond voor de Democratische Partij in New York.

Het nieuws van dichtbij vind je bij Dagblad van het Noorden. Dagelijks zijn wij op pad om verhalen te maken. Over gebeurtenissen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: dfb5f2e30045eb5477d2d574a4caf2e796398298