Vertagear VG-PL6000_WT productervaring door Dutchiee - Hardware Info

2022-06-24 20:45:31 By : Mr. Ted Yang

Na de vorige review van de SL5000 is het nu tijd de PL6000 onder handen te nemen. Hoe is deze stoel in vergelijking met de SL5000 of zelfs andere stoelen? Dat lees je hier!

Laten we beginnen met de specificaties!

Model: VG-PL6000 Colors: White / Camo / Carbon Black / Red / Blue / Green Max Load: 200 kg Recommended Height: 203.2 cm Recommended Weight: 169 kg Materials: Steel (frame), UPHR Foam, PUC Leather, Aluminum Alloy (base) Package Dimension: 83 x 72 x 33 cm Overall height (incl. base): 1285-1385 mm Backrest Width (shoulder): 510 mm Backrest Width (lumbar): 520 mm Seat Width: 550 mm Seat Depth: 480 mm Net Weight: 26.4 kg Gross Weight: 30.8 kg

Vanuit Vertagear ontving ik twee stoelen: - SL5000 - deze review staat al een tijdje online. :) - PL6000 - waar deze review over gaat.

Ook Vertagear zorgt ervoor dat de producten netjes worden ingepakt, zodat ze ook heelhuids aankomen.

Zoals wij onderhands wel gewend zijn. De bureaustoelen worden als bouwpakket aangeleverd. Gelukkig is Vertagear met de goede stappen bezig om te zorgen dat dit proces ook niet heel lang hoeft te duren én heel erg moeilijk is.

De dingen die in dit heuse pakket worden geleverd zijn als volgt: - Twee kussens, waarvan één voor in de nek en de ander voor in de rug, - Een gasveer, - Een handleiding, - Een kantelmechanisme, - Vijf wieltjes - Aluminium onderkant - 4 schroeven en een interessante/handige inbus. - Rugleuning en zitting.

Zowel de rugleuning als de zitting zijn niet zomaar een synthetisch kunstleer. deze zijn namelijk uitgevoerd met een PUC synthetisch kunstleer. Wat dat nou precies is? Nou… Vertagear beschrijft PUC synthetisch kunstleer als volgt: PUC combineert de beste eigenschappen van zowel PVC als PU-kunstleer in één. Het behoudt de duurzaamheid van PVC voor dagelijks gebruik, terwijl het de zachtheid van PU behoudt voor een onderhoudsarme oplossing zonder comfort op te offeren.

En dat het anders aanvoelt, dat is wel duidelijk. Het PUC voelt steviger aan. Waar PU-leer na verloop van tijd kan gaan scheuren - omdat het dunner is, gaat dit voor mijn gevoel wat langer mee. Helaas kan heb ik de stoel maar een aantal maanden kunnen gebruiken voordat ik deze review schrijf, waardoor ik helaas niet kan oordelen of dit daadwerkelijk lang meegaat. Het is natuurlijk ook weer afhankelijk hoe een gebruiker met zijn spullen omgaat. Zit je vaak met een spijkerbroek te schuiven op je stoel, of ga je bij het verzitten netjes even omhoog en weer naar beneden. Of vlieg je als zelfs als een acrobaat door je huiskamer met een flik-flak zo op je stoel. Tsja, dat kan wel wat impact hebben op de materialen.

Naast het PUC is de stoel verder ook afgewerkt met stof. En niet zomaar stof, de stof wordt HygennX genoemd. Vertagear omschrijft dit ook als: HygennX, van Vertagear, maakt gebruik van gepatenteerde koffie gemalen nanotechnologie in ademende stof om natuurlijke geurbeheersing te bieden met sneldrogende functionaliteit en zilver gecoat borduurwerk om de groei van bacteriën te neutraliseren en tegelijkertijd de levensduur van uw stoel en accessoires te verlengen. (vrij vertaald).

De achterkant van de rugleuning is mijn optiek wel wat saai. Het enige wat is afgebeeld is het Vertagear logo en daarop wat lijnen die het ‘sportiever’ maken.

Persoonlijk ben ik best tevreden met deze wieltjes. De zogenaamde rollerskates achtige wieltjes zorgen er echt voor dat je heerlijk rond kan racen. De grotere wielen zijn daarnaast ook nog eens fijn. Mocht je nou een kleed/laminaat beschermer/o.i.d. onder je stoel hebt liggen, dan rij je daar met grotere wielen net iets makkelijker op dan met kleine wieltjes - iets wat ik wel echt heb ervaren met andere merken die wielen als knikkers hadden. Daarmee rol je niet eens een a4’tje op…

Gasveer in het onderstel en vergeet vooral NIET het rode dopje eraf te halen. Die fout heb ik één keer gemaakt. Wat een klus is het dan om de zitting van de gasveer los te halen. Pas dus op. :)

De PL6000 is uitgerust met een 4D-armleuning waardoor je deze helemaal naar wens af kunt stellen.

Wat fijn is van de stoelen van Vertagear, is dat beide armleuningen al bevestigd zijn. Er zijn een aantal andere fabrikanten die ze meeleveren. Kun je toch weer sneller op de stoel zitten.. ;)

Waar ik bij de SL5000 echt totaal niet te spreken was over het kantelmechanisme is dat bij deze toch wel echt bijgedraaid. Dit mechanisme is dus wel naar achteren te kantelen én vast te zetten. En dat vind ik persoonlijk echt fijn. Waar? Stel, je zit een serie te kijken op je computer/laptop/banaan - of wat je dan ook gebruikt - en je wilt je voeten op bureau leggen, dan is het niet fijn als al het gewicht op je knieën rust. Door het mechanisme op slot te zetten rust daar al het gewicht op, en voelt dat voor jou als gebruiker dus fijner.

Vertagear staat met deze inbus in mijn optiek qua nadenken over gereedschap echt al een stap verder dan de andere fabrikanten. Zo had ik Sharkoon die de inbus zo lang had gemaakt dat je geen rondje kon draaien om de schroef - omdat je dan weer tegen het systeem aan kwam. Met een inbus als deze kun je immers wel gewoon goed kracht zetten, en het ligt nog lekker in je hand ook.

De PL6000 heeft de 4 schroeven aan de onderkant van de zitting al vast zitten. Sommige zaten wel echt enorm vast. De armleuningen zitten gelukkig wel al op hun plaats.

Als het kantelmechanisme erop zit, kan deze op de gasveer worden geplaatst. Het begint wel ergens op te lijken zo!

In dit gedeelte slaat Vertagear echt de spijker op z’n kop. De kanalen aan de zijkant van de rugleuning worden op het onderstel (zitting) geschoven waardoor je niet extra met gekke kapjes dient te werken. Dit is best goed uitgedacht. Schroeven vastdraaien en door naar de laatste stappen.

Zoals gezegd komt de stoel met zowel een rug als nekkussen. Het enige wat ik persoonlijk onhandig vind, is dat er bovenin geen gaten in de rugleuning zit waardoor je de rugkussen niet even daar makkelijk doorheen kan binden. Je dient of de elastiek letterlijk helemaal over de bovenkant van de rugleuning te laten lopen, wat gewoon raar oogt. Of deze met een hoop gehannes door de rugkussen vast te laten houden.

Wat dan wel weer fijn is, is dat de zowel de rug als nekkussen een rits hebben om uiteindelijk weer wat extra bij te kunnen vullen - mocht dat nodig zijn.

Wat betreft deze kussens, deze hebben een soort memoryfoam achtig structuur. En toch is de nekkussen in mijn optiek iets te hard. Je kan ook zonder het geheel.

Heb je wel eens van die enorm saaie meetings op werk, of even moe na het gamen (is immers ook hard werken)? Gooi de rugleuning even naar achteren en pak even een rustmoment (wel je camera uitdoen als je aan het werk bent.. - krijg je anders een hoop vragen).

Het verschil tussen de SL5000 en PL6000 van Vertagear, is dat de PL6000 een ‘grotere’ broer is. De rugleuning van de PL6000 is niet alleen groter, het is ook platter aan de zijkanten van de rugleuning, waar de SL5000 juist puntiger is (meer naar voren staat).

Daarnaast is de zitting van de PL6000 groter in zowel lengte als breedte. Waar de SL5000 juist weer meer omhoog staat aan de zijkanten, is die van de PL6000 juist een beetje verhoogd.

Kortom, de PL6000 is voor degene die toch af en toe een extra koekje pakt. Mijn vrouw die wat kleiner is in meerdere dimensies, die vindt deze stoel dan weer net iets te groot.

De PL6000 heeft een wat geavanceerder kantelmechanisme die ook nog eens extra centimeters in hoogte toevoegt. Hierdoor kan deze stoel ook wat hoger staan. Kijk daarom ook goed naar de specificaties voor lengte en breedte - maar dat geldt eigenlijk bij elke stoel die je koopt.

En als laatst, de wieltjes. De wieltjes van de PL6000 zijn groter en rollen dus net iets makkelijker. Dit zorgt er ook weer voor dat de stoel ook net iets hoger op zijn pootjes staat.

Beide stoelen heb ik nu al een aantal maanden staan én in gebruik. De SL5000 heb ik pas geleden online gezet waarna ik vrijwel continu de PL6000 ben gaan gebruiken. Zoals ook beschreven in mijn vorige review van de SL5000 heb ik vroeger jaren gebruik gemaakt van een Leen Bakker stoel van rond de €200,- die voor die tijd best prima was (maar met 200 ook weer niet goedkoop). Na verloop van tijd was de zitvlak nog platter dan een houten plank - en zo voelde het ook nog aan ook. Bij stoelen als deze merk je dat deze een hele andere opzet hebben. En dat terwijl ze niet 8x zo duur zijn geworden. Laten we voorop stellen dat zulke stoelen niet goedkoop zijn, maar een hele goedkope stoel is ook weer geen investering voor je rug. En zo is het cirkeltje weer rond.

In de tijden dat ik deze stoel en de kleinere variant, de SL5000, heb kunnen gebruiken, ben ik best wel onder de indruk geraakt van de stoelen van Vertagear. Het voelt anders aan dan de andere merken, en dat maakt het dan ook wel weer leuk. Kun je op zo’n stoel prima gamen? Jazeker! Kun je er op werken? Ja, dat kan ook. Ik maak dagen van 9 uur door op deze stoelen, en ik moet je zeggen dat ik einde van de dag niet als quasimodo van achter mijn bureau wegloop omdat ik de hele dag slecht heb gezeten. Dat is gelukkig niet aan de orde.

Waar ik bij de Vertagear SL5000 een punt van de 5 sterren af heb gesnoept vanwege de enorm basic kantelmechanisme is dat bij de PL6000 niet het geval. Deze kan simpelweg wel worden vastgezet. Wat wil je nog meer? Niets.. precies.

Vertagear was voor mij eigenlijk best een onbekende. Toevallig kwam ik iemand van Vertagear tegen op de laatste Tweakers Awards en raakte zo in gesprek over de producten van Vertagear. Het lijkt een beetje een ondergeschoven kindje te zijn, terwijl het eigenlijk best wel interessante producten biedt. En dat blijkt dus maar de producten die ik heb mogen reviewen, de Vertagear SL5000 en nu de PL6000. De stoel is echt enorm stevig en maakt gebruik van kwalitatieve producten. Het PUC-leer voelde in eerste instantie wel flink gek aan t.o.v. de andere merken. Dit PUC-leer is namelijk een stuk dikker dan die van de andere merken, zoals AKRacing en Arozzi.

Vertagear is in mijn optiek best innovatief bezig met de stoelen. Zo kun je de rugleuning op het onderstel schuiven i.p.v. dit op een lastige manier in elkaar te zetten. Dat vind ik al best een vooruitgang. Bij de SL5000 is het zelfs mogelijk RGB in je stoel te zetten. Hoe verzin je het.

Het fijne is dat de Vertagear ook gebruik maakt van de 4D-armleuning. Zo kun je altijd op de beste manier je armleuning instellen. De rugleuning (die van 80 tot en met 140 graden aan te passen is) is daarnaast ook enorm makkelijk te verstellen, en dat is ook enorm fijn. Ben je nou even erg moe na een hele lange dag werken, dan kun je gerust even achterover liggen en zelfs in slaap vallen. Zet wel je onderstel vast, dat is wel iets wat ik heb geleerd.. door schade en schande wordt men wijs.

Thank god voor dit kantelmechanisme. Gewoon je stoel op slot kunnen zitten terwijl je naar achteren kiept - in dezelfde hoek waar je zitting/rugleuning in zit - is echt een enorme toevoeging.

Heeft de PL6000 ook nadelen? Goede vraag. Mocht je zoals ik af en toe stiekem een extra koekje pakken. Dan is het formaat prima. Ben je nou zeer tenger, dan zou ik deze persoonlijk juist weer overslaan en eerder naar de SL5000 kijken. Die laatste heeft overigens ook wel meer steun aan de zijkanten. De 6000 is immers een stoel waarop de grotere gebruiker moet kunnen zitten, en dat lukt aardig. Dan wil je juist weer niet extra veel steun aan de zijkanten van je been/schouders/torso.

De Vertagear PL6000 gaat op dit moment voor €369,90 euro over de toonbank. En dat is eigenlijk niet zo heel erg slecht. Als we dan puur kijken naar het bedrag van deze stoel in vergelijking met de anderen, zoals een vorig review van de AKRacing Master Premium - die op dit moment voor €389,- over de toonbank gaat bij de webwinkels (en voor €479,- bij AKRacing zelf) vind ik de PL6000 (net zoals de SL5000) wel meer stoel voor het geld.

De Vertagear PL6000 krijgt van mij 5 van de 5 sterren. Veel stoel voor een prima prijs..

Zo, tijd om te ontspannen.. tot de volgende review!

Deze gebruiker heeft nog geen foto's geupload.