Vernieuwde winkel De Boer Tweewielers in Burgum

2021-12-27 05:08:23 By : Ms. Jenny Chou

Ouderwetse service en gemoedelijkheid met de nieuwste techniek

BURGUM - Vorig jaar werd de winkel van De Boer Tweewielers grondig verbouwd. De werkplaats keerde terug in de winkel voor meer contact met de klanten. "It draait by ús om in gemoedlike sfear, gesellichheid en âlderwetske service", zegt eigenaar Iede de Boer. Daar hoort ook humor bij. "Jo fyts haw ik mar by it âld izer setten", grapt medewerker Daniël de Jong, vanuit de werkplaats. "Och jonge, sil ik dy ris efkes yn't kanaal goaie", reageert de klant lachend.

Bij een winkelverbouwing 'groeit' vaak het aantal vierkante meters vloeroppervlakte. Iede en Marga de Boer kozen echter voor een andere benadering. Het deel van het pand waar voorheen de werkplaats was gevestigd, wordt nu verhuurd. De winkel werd compacter en door het gebruik van veel hout en mooie verlichting een stuk gezelliger. In het oog springt de kassabalie met daarboven een rieten dakje, deze is in 2004 gemaakt door Marten de Jong, de vader van Marga. Achter de kassabalie is de open werkplaats: "Minsken kinne no sjen hoe't harren fyts makke wurdt. Wy leverje kwaliteit en dêr binne wy grutsk op", zegt Iede. "Dêrneist is it folle geselliger. Jo kinne no efkes in praatsje meitsje mei de klanten." Iede zit al zesendertig jaar in het vak. In 1983 was hij een van de jongste ondernemers van Nederland toen hij op zeventienjarige leeftijd een fietsenzaak begon in Drachtstercompagnie. Na fietsenzaken in IJlst en Marum te hebben gehad kwam, hij in 1993 in Burgum, eerst aan de Pastoriekamp, daarna in de Schoolstraat. In 2005 vestigde hij zich in het huidige, grotere pand aan de Meester W.M. Oppedijk van Veenweg. De service en het advies zijn nog net als vroeger. "Wy ferkeapje jo pas in fyts as dizze hielendal nei 't sin is. Wy geane net foar de flugge handel", zegt Marga. De techniek is helemaal van nu. Meer dan de helft van de fietsen in de showroom is elektrisch. En dankzij een nieuw computersysteem krijgen klanten van wie de fiets klaar is, automatisch een bericht op de telefoon. Ondanks dat de winkel nu iets compacter is, is het assortiment door slim indelen zelfs gegroeid. "Op it gebiet fan bernefytsen en assessoires binne wy tink ik de grutste fan de regio", geeft Marga aan. "Ik hjit jo graach wolkom yn ús fernijde winkel". Mr. M.W. Oppedijk van Veenweg 3, Burgum, 0511 – 461388, deboertweewielers.nl

Het college van B en W van Tytsjerksteradiel stelt de gemeenteraad voor de locaties Kloosterlaan-Noord en manege It Heechhiem in Burgum te ontwikkelen voor woningbouw. Op de..

Het bestuur van stichting Doarpshûs de Krúswei heeft een nieuwe huurder gevonden voor De Kruisweg in Damwâld. De 35-jarige Boudewijn Von Brucken Fock uit Feanwâlden wil het ..

Twee auto’s zijn zaterdagochtend in botsing gekomen op de N31 bij Opeinde. Een taxibusje belandde door het ongeluk op de zijkant.

In januari 2022 is het 25 jaar geleden dat de Elfstedentocht op schaatsen plaatsvond. Om een ode te brengen aan de tocht der tochten legden André van Duin en Janny van der H..

Sierd Vegelin is door GemeenteBelangen Achtkarspelen (GBA) gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Dit werd maandag 13 december bekend gemaakt.

Op tv-zender NPO 1 is vrijdagavond 24 december 2021 de speelfilm ‘De slag om de Schelde’ te zien, van 20:35 tot 22:35 uur. Voor zover het coronavirus dat toeliet, was het ee..

Kerstbomen mogen niet in de groene container. Door de hars zijn zij namelijk niet geschikt voor composteren

Gisteravond vond onder grote belangstelling de online première van de film Stjer plaats. In aanwezigheid van De Hûnekop en de acteurs Harm Bakker (zwerver Freddy) en Oele Pl..

4. 120 Friezen testten deze week (51) - 18 tot en met 23 december 2021- positief op COVID-19, tegen 4

In het noordoostelijk deel van Fryslân komen in het laatste trimester van 2021 vijf projecten in aanmerking voor in totaal bijna één miljoen euro subsidie. Om precies te zijn: 994

Om het jaar positief af te sluiten organiseert M.O.S. Jongerenwerk op Oudejaarsdag ‘Game Over 2021’ met leuke activiteiten voor alle jongeren vanaf 12 jaar.

Het Fries Sociaal Planbureau (FSP) houdt donderdagmiddag 10 februari een (al dan niet digitale) bijeenkomst over ‘de toekomst van Fryslân’. Centraal staat de oproep aan de F..

In plaats van ruim elfduizend euro, krijgt Stichting Vliegveld Drachten over 2021 bijna 44. 000 euro subsidie van de gemeente Smallingerland

Normaal gesproken verzorgt De Lawei aan het einde van het jaar een heerlijk kerstdiner, kun je genieten van de kerstmusical en knallend het nieuwe jaar ingaan met het nieuwja..

De huizenmarkt is zwaar overspannen. De prijzen voor woningen schieten elke maand weer verder omhoog, zijn inmiddels gestegen tot recordhoogte

Toekomst oude deel Berchhiem is onzeker

Een derde van Hegewarren aangekocht voor toekomstplannen

‘De slag om de Schelde’ met een vleugje Burgum

Friese filmhit Stjer nu ook online te zien

Scheepsbrand bij het Burgumermeer Sumar

Taxibus belandt op zijkant na botsing met andere auto op N31 bij Opeinde

Verkeersongeval op kruising in Drachten

Scheepsbrand bij het Burgumermeer Sumar

Kleine woningbrand in Augustinusga, één persoon aangehouden

Boot in brand op de Hogedijken Dokkum

© Copyright Actief Media Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van