Slimste Mens-kijkers fileren na Joost Eerdmans nu de feministen

2021-12-27 05:08:01 By : Ms. Ann Hu

Het is nogal makkelijk om vanaf je luie bank kritiek te leveren op de intelligentie van de kandidaten. Maar deze week hadden De Slimste Mens-kijkers wel een beetje gelijk. Nadat de algemene kennis van Joost Eerdmans sterk in twijfel werd getrokken, zijn nu ‘feministen’ Marie Lotte Hagen en Elke Vierveijzer aan de beurt.

Marie Lotte Hagen, de vrouw achter het feministische platform Damn, Honey is in alles het tegenovergestelde van Joost Eerdmans. Oké, hun optredens in De Slimste Mens tonen gelijkenissen. Voor cabaretière en zangeres Elke Vierveijzer, door de kijkers ook maar bestempeld als feminist, geldt precies hetzelfde.

Feminist is natuurlijk een positief woord, al zien sommige mensen dat helaas anders. Feit is dat De Slimste Mens-kijkers geen onderscheid maken tussen feministen en van Forum voor Democratie afstammende rechtse politici. Dat stemt dan weer enigszins gerust. Nogmaals, het is makkelijk schreeuwen op Twitter, maar het blijft een leuke gewoonte om door de reacties te scrollen na een uitzending met falende kandidaten.

Sjongejongejongejongejonge!!! Toch maar eens aan voorselectie beginnen bij #deslimstemens?? Stuitend, dat gebrek aan algemene kennis bij die twee ‘feministen’. Dat zal wel het enige zijn dat hun interesse heeft. Gelukkig is #RandyFokke met vlag en wimpel door!! #teamRandy

Wanneer gisteren mensen nog zo moesten lachen om Joost Eerdmans zijn algemene ontwikkeling en er vandaag twee feministische mutsen zaten waar zo naar uitgekeken werd door diezelfde mensen, en dat die dan bewijzen dat ze nog véél minder weten.😂 #deslimstemens

Wat een suffe mutsen finale van #deslimstemens gisteravond. Beetje de al gegeven onjuiste antwoorden herhalen, om elkaar lachen en bijna niets weten.

— Arjan Noordman (@Northman_) December 23, 2021

Lastig om dit te generaliseren, maar ik hoop dat deze kandidaten excelleren in andere algemene kennis, wellicht een ander tijdvak. Wat we gisteren zagen was inderdaad beschamend.

— Kees Schoonhoven (@OlafNL) December 23, 2021

Waarom heet dit programma #deslimstemens? pic.twitter.com/f2Hl7j4jdT

— Sjonnie Konnerie (@sjonniekonnerie) December 22, 2021

De aflevering van de #deslimstemens van vanavond moet voor @Maartenblad een ontzettende marteling zijn geweest. pic.twitter.com/0CtmZm0nxy

— Sjonnie Konnerie (@sjonniekonnerie) December 22, 2021

#deslimstemens Ik hoopte echt dat die twee laagontwikkelde, mij onbekende,feministes allebei te gelijk op nul zouden eindigen, zodat we morgen niet nog een keer tegen zoveel domheid aan hoefden te kijken. Willem Tell, Balearen…kroonprins Willem-Alexander..

— Victoria Lieblang (@sunnydirt) December 22, 2021

Nou mensen, ik vond het WEL leuk om naar Marie Lotte te kijken in #deslimstemens. 🥰🥰🥰

— Oscar Pilsbaas (@OPilsbaas) December 22, 2021

Gelukkig zegt algemene kennis lang niet alles over intelligentie. Bekijk de aflevering van De Slimste Mens hier terug.

Intelligent of niet, van een politicus die zelf vaak anderen de maat neemt, mag je enige algemene kennis verwachten. Het is natuurlijk een momentopname, maar een dag eerder kenden De Slimste Mens-kijkers op Twitter (een ras op zich) geen genade voor Joost Eerdmans. De bijdehante JA21-politicus blokkeerde volledig. Hij mag zijn kennis over zijn geliefde vaderland in ieder geval nog wel even bijschaven.

Grappig om te zien dat Joost Eerdmans wel bijdehand uit de hoek kon komen bij #deslimstemens en als het om de quiz zelf ging volledig blokkeerde.

— Kan niet leeg zijn (@VeertienTekens) December 21, 2021

Het is duidelijk dat #JoostEerdmans gewoon nog nooit in zijn volwassen leven in het #Rijksmuseum is geweest. #deslimstemens Cultuurbarbaar. Oikofoob. Afgang!

— Natasha Gerson (@Sanspareille) December 21, 2021

Mijn lievelingsmoment was toen ie niet eens “Nachtwacht” kon noemen #deslimstemens https://t.co/BYM76XROcE

— Myrte (Taylor’s Version) (@myrtezonderh) December 21, 2021

Ik kijk niet graag naar #deslimstemens maar voor de kansloze afgang van die vreselijke #JoostEerdmans maak ik graag een uitzondering.

— Menno 王 Ong (@MennoOng) December 21, 2021

Ook in België wordt op dit moment De Slimste Mens uitgezonden, met een Nederlander in de finale die wel veel weet. Juist, Arjen Lubach, die ook al eens de Nederlandse versie won. Lees hier meer.

© 2021 Manners Magazine. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta