MSI MAG CH130 Repeltek gaming stoel review: kies comfortabel - TechPulse

2021-12-13 10:44:15 By : Mr. Andy Zhuang

De MSI MAG CH130 gamestoel biedt een comfortabele zitervaring door zijn unieke vorm en zachte Repeltek stof.

Of je nu de hele dag thuis werkt of ’s avonds een paar uurtjes wilt relaxen met je favoriete spelletje, een goede zithouding is belangrijk. Dit hangt natuurlijk af van je stoel en hoewel je IKEA exemplaar ongetwijfeld 'goed genoeg' lijkt, is comfort ongetwijfeld ver verwijderd van de MSI MAG CH130. 

Laten we allereerst een misverstand uit de wereld helpen: ondanks hun naam zijn gamestoelen niet alleen geschikt voor gamers. Ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld met die doelgroep in gedachten, maar iedereen kan profiteren van de unieke zitvorm, de hoogwaardige materialen en het hoge aanpassingsvermogen.  

Zo is het ontwerp van de MSI MAG CH130 gebaseerd op de kuipstoelen die ook in raceauto's worden gebruikt. Dat klinkt misschien heel onhandig, maar dat is het in dit geval zeker niet. Waar sommige goedkope gamestoelen slechts beperkte beweging toelaten, is het onderstel van dit model voldoende breed. In de praktijk betekent dit dat ik met mijn 1.89 meter en 95 kilogram voldoende zitruimte heb en dat met een rechte rug. Het zitje wordt aanbevolen voor mensen van 165-185 centimeter, maar er is duidelijk een marge. Het maximale gewicht is 150 kilogram. 

Ook met de MSI MAG CH130 zit je niet vast in je stoel. Dit was vaak het geval bij de eerste gamestoel die ik ooit kocht en behoorlijk vervelend tijdens hete zomers. Om dit te voorkomen gebruikt MSI in de eerste plaats geen goedkoop leer voor de bekleding, maar Repeltek-stof. Dit materiaal wordt in eigen huis gemaakt en focust op duurzaamheid en comfort. De stof voelt erg zacht aan. Het is ook waterafstotend en krasbestendig, waardoor huisdieren (of kinderen) minder snel schade kunnen aanrichten. De stof ademt ook goed, waardoor we tijdens een werkdag van 's ochtends tot 's avonds comfortabel kunnen werken. 

Verder bestaat de MAG CH130 uit een metalen constructie. De voet is mat afgewerkt en voelt stevig aan, net als de wielen. Een groot verschil met een budget bureaustoel. We rolden ook soepel op tapijt. 

Wat de zitpositie betreft hebben we weinig te klagen. De zitting is gemaakt van schuim met een hoge dichtheid en voelt zeer stevig aan zonder overdreven hard te zijn. Ook is er een uitgeschoven diepte van 57 centimeter voorzien voor extra ondersteuning. Er is geen mogelijkheid om de ondersteuning voor je onderrug aan te passen zoals je bij veel gamestoelen ziet, maar de ondersteuning die aanwezig is was prima voor mijn lichaamsbouw. Er is ook een extra Repeltek kussen voor de onderrug, maar deze gebruiken we liever niet, net als bij andere gamestoelen. Dit komt omdat het nooit echt comfortabel leek in onze rug. Het kussen zorgt voor een heerlijk zacht steunpunt als je achterover leunt. 

De armleuningen zijn in hoogte verstelbaar en kunnen ook naar voren of naar achteren worden verplaatst. Hier heb ik persoonlijk de mogelijkheid gemist om ze een paar centimeter naar links en rechts te schuiven, omdat je ze kunt verstellen om je armen optimaal te ondersteunen. 

Ook kun je de rugleuning 150 graden verstellen via de hendel aan de rechterkant en geeft de zitting nog eens 15 graden mee. Zo kun je desgewenst ook een dutje doen in je MAG CH130. Met de verschillende gamestoelen die ik heb gehad heb ik dit nog nooit echt gebruikt, maar er zullen ongetwijfeld gamers zijn die liever in hun stoel ontspannen dan op de bank. En wie merkt het als je even ontspant als je een Zoom-gesprek volgt met je camera uit? 

Onze tijd in de MSI MAG CH130 was zonder overdrijving erg plezierig. Hoewel we voor de adviesprijs van 359 euro graag een verstelbare steun voor de onderrug en meer flexibiliteit in de armleuning hadden gezien, maakt het zitcomfort dat goed. Dankzij de bouwkwaliteit en de Repeltek stof heeft de MAG CH130 een hoogwaardige uitstraling die je normaal alleen op duurdere gamestoelen terugvindt. Het bouwen van de stoel was ook kinderspel. Meer wil je eigenlijk niet tijdens het gamen of werken. 

Bewaar mijn naam, e-mailadres en website in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.

Heb je gekocht tijdens Black Friday/Cyber ​​Monday?