Interieurontwerper Stéphanie Coutas renoveerde dit Parijse appartement

2021-12-27 05:10:25 By : Ms. Coli Zhan

We kijken binnen in een klassiek Parijs' appartement voorzien van top notch kunst en design.

De Franse interieurontwerper Stéphanie Coutas ging aan de slag met dit Parijse appartement van ruim 224 meter - gelegen aan de met groen omzoomde Esplanade des Invalides. Het resultaat: een klassiek appartement doordrenkt met modern comfort.

Het appartement straalt de ontwerpers savoir-faire uit en en laat haar passie voor vakmanschap zien. De woning is gevuld met unieke kunstwerken, stukken uit haar eigen meubelcollectie en andere uitzonderlijke designs. De renovatie weerspiegelt Coutas' creatieve universum, haar diverse culturele opvoeding en haar carrière.

Door het open floor plan krijgt het appartement een fluïde sfeer. Dit wordt versterkt door de asymmetrische bogen rond de deuren. De traditionele pakketvloer met Versailles patroon geeft iedere ruimte een klassieke 'Parijse' stijl. Het kantoor, de badkamer, de slaapkamer en de kleedkamer werden van schuifdeuren voorzien, zodat deze kunnen worden afgesloten van de rest van de woning.

In de woonkamer hangt boven de marmeren open haard een schilderij van Fabrice Hybert. Aan weerszijden van de haard staan sokkels met sculpturen van de kunstenaars Coralie Bonnet en Simone Pheulpin. Deze worden subtiel verlicht door de 'rope chandelier' van Christian Astuguevieille. De marmeren en bronzen salontafel en bank, beide ontworpen door Stéphanie Coutas, passen perfect bij de Guillerme et Chambron-fauteuil.

De eetkamer is voorzien van een zwarte eiken tafel met een onderstel van alpaca bont en wordt omringd door aluminium stoelen - ook al ontworpen door Stéphanie Coutas. Het werk van de Japanse kunstenaar Tadashi Kawamata complimenteert het Congolese masker afkomstig uit de negentiende eeuw.

Dan gaan we naar de keuken. De krukken zijn van keramist Marc Albert, het doek dat boven de bank hangt van de kunstenaar Wang Yan Cheng. De rest van wat je in de ruimte ziet is gemaakt door Coutas.

De reliëf muurschildering van olijfbomen in het kantoor is ontstaan door een samenwerking tussen Coutas en de beeldhouwkunstenaar Lookas en is gemaakt van een combinatie van gips en marmerpoeder. Deze kamer bevat opmerkelijke designstukken van top notch ontwerpers zoals Salvador Dali's Leda-stoel, een bureau van Charlotte Perriand en Pierre Jeanneret en een salontafel van Pierre Chapo met daarboven een lichtsculptuur van Pierre Augustin Rose.

De master bedroom is afgewerkt met neutrale maar verschillende texturen. De aangrenzende badkamer is van vloer tot plafond afgewerkt met opvallend Italiaans marmer. We sluiten hiermee deze home tour in een Parijs' appartement dat bewijst dat neutrale tinten niet gelijk staan aan saai. Wel aan elegant en vredig.

Zin in meer 'Binnenkijkers'? Bestel dan snel het nieuwe nummer van ELLE Decoration met daarin onder andere tips & tricks om van je interieur een designfeest te maken.