FRITZ!Box 7530 AX en FRITZ!Repeater 2400, het is een Mesh en dat is prima! (adv)

2021-12-27 05:06:25 By : Ms. Nana Zeng

Internet en goede wifi zijn de laatste jaren gestegen op de piramide van Maslow, want we kunnen niet meer zonder. Zeker nu we weer massaal thuiswerken, is een stabiele internetverbinding noodzaak. De router van FRITZ! kan je daar zeker bij helpen.

FRITZ! is een bekende producent van producten voor het thuisnetwerk zoals routers en ip-telefoons. Dit bedrijf levert alles wat je thuis en op het bedrijf helpt om snel en zonder zorgen je werk te doen. Wij gebruikten de FRITZ!Box 7530 AX samen met de FRITZ!Repeater 2400.

De FRITZ!Box 7530 AX is een router die werkt met Wifi 6 en zowel voor DSL als kabelaansluitingen kan worden gebruikt. Aan de achterzijde vindt je naast de DSL en de analoge aansluiting voor de telefoon nog vier Gigabit LAN aansluitingen en een USB-aansluiting. Via deze USB-ingang kun je een NAS aansluiten en via je netwerk je documenten opslaan. Ook heeft de router een geïntegreerd DECT-netwerk waar je tot 6 draadloze telefoons kunt aansluiten inclusief een antwoordapparaat.

Routers kunnen voor sommige mensen een beetje intimiderend zijn, alles moet goed gaan want anders werkt het internet niet. Met de FRITZ!Box 7530 AX zullen die zorgen een stuk minder zijn want het installeren van deze router is zeer eenvoudig. Voordat we de werking van de router zelf behandelen wil ik het eerst even hebben over het uiterlijk van het apparaat. De kans is groot dat de router in een meterkast of in een kast verdwijnt maar dat hoeft niet. De FRITZ!Box 7530 AX is in stijlvol gebroken wit uitgevoerd met de bekende rode accenten en die passen prima bij elk IKEA interieur.

De router kan direct aangesloten worden op elke DSL-verbinding en heb je kabel dan verbind je de kabelrouter met de FRITZ!Box via de meegeleverde kabel aan de achterzijde in de Internetpoorten (INT). Via de knoppen aan de voorzijde breng je de verbinding tot stand.

Het daadwerkelijke instellen van het netwerk kun je lekker vanuit je luie stoel doen want dat vindt allemaal online en in je browser plaats.

Elke router heeft zijn eigen portal waar je via de browser je laptop heen kan en hier vindt het instellen plaats. Aan de rechterzijde vind je alles wat je kunt instellen, wanneer je alleen de router van Fritz! in je bezit hebt zullen daar een aantal van ongebruikt blijven. Op de thuispagina zie je een snel overzicht van de status van je netwerk, welke verbindingen er zijn en dergelijke.

Het belangrijkste tabblad is 'Internet' en hier kun je alles wat nodig is instellen. Onder online monitor zie je de status van je verbinding en hoe de snelheid is. Ook kun je bijvoorbeeld vanaf deze pagina de router opnieuw opstarten.

Voor gezinnen maar ook bedrijven is het hoofdstuk Filters erg belangrijk. Hier kun je per apparaat en verbinding aangeven welke filters er moeten worden ingesteld. Zo kun je profielen aanmaken en deze toewijzen aan een apparaat. Maak je een profiel 'kinderen' aan dan kun je in dat profiel bepaalde zaken blokkeren wat betreft websites. Ook kun je opgeven wanneer ze wel en niet online mogen zijn en een 'budget' instellen. Dit budget geeft de gebruiker een aantal uren internet die hij of zij verspreid over de dag kan gebruiken. Dat laatste is zeker handig wanneer je kinderen hebt.

Het instellen van het budget

Na de internetverbinding is de Wifi natuurlijk het meest belangrijk en dat doe je onder het tabblad Wifi. De FRITZ!Box 7530 AX beschikt (vanzelfsprekend) over de 2.4 en de 5.0 Ghz band voor de Wifi. Deze kun je beide activeren of deactiveren en ook een aparte naam geven. Deze verschijnen dan ook apart in de lijst van de beschikbare Wifi netwerken zodat je kunt kiezen welk apparaat op welk netwerk gaat. Voor de echte geeks kun je ook nog aan de slag met de banden voor elk Wifi kanaal, heb je daar geen zin in laat je alles lekker op automatisch staan.

De FRITZ!Box 7530 AX heeft zelfs gedacht aan smarthome onder dit tabblad kun je al je smarthome-apparaten aanmelden en verbinden. Je kunt ze daarna indelen in groepen en templates toewijzen waarmee je je hele slimme huis kunt instellen.

Hoe goed je router ook is, je kunt niet alle hoeken van het huis bereiken. Nu we meer thuis werken zullen we vaker op onverwachte plekken in het huis een goede wifi-verbinding nodig hebben. Zo zou het zomaar kunnen dat je een kantoor gaat inrichten op zolder en er achterkomt dat het signaal daar te zwak is. In plaats van je router op te pakken en te verplaatsen, met alle kabelellende van dien, kun je ook de FRITZ!Repeater 2400 aanschaffen.

Dit apparaat steek je in een stopcontact op de plek waar je het netwerk wil verbeteren en de FRITZ!Repeater 2400 zet een netwerk op met de router. Het signaal wordt ontvangen en versterkt zodat je op die plek ook een goed signaal hebt. Er wordt een zogenaamd mesh-netwerk gemaakt waardoor de verbindingen van de diverse apparaten aan elkaar gekoppeld worden. Zo blijft er nog steeds maar een netwerk over, waar automatisch het sterkste signaal voor het apparaat wordt gekozen. Woon je erg groot dan kun je meerdere repeaters aansluiten die dan automatisch in het netwerk worden opgenomen.

Wanneer je huis of kantoor toe is aan een wifi-netwerk dat aan alle moderne eisen voldoet dan zijn de apparaten van Fritz! zeker het overwegen waard. De FRITZ!Box 7530 AX maakt samen met de FRITZ!Repeater 2400 een stabiel en snel netwerk waarmee je alle hoeken en gaten van het huis kunt bedienen. Meer informatie over de producten van FRITZ! kun je hier vinden.

Google Discover is inmiddels een redelijke vaste factor op veel Android-telefoons, maar daar zijn niet veel eigenaren het mee...

Even een foto van jezelf bij de kerstboom online, of van een mooi gedekte tafel in deze donkere tijd van het jaar. Heel sfeer...

Terwijl we ons klaarmaken voor het tweede (en soms zelfs derde) kerstdiner, hebben we over een week alweer een ander feestje...

We schotelden jullie 100 telefoons voor uit 2021 om te kiezen welke favoriet is. Flink wat keuze en dat is ook te merken in d...

Google Discover is inmiddels een redelijke vaste factor op veel Android-telefoons, maar daar zijn niet veel eigenaren het mee...

Even een foto van jezelf bij de kerstboom online, of van een mooi gedekte tafel in deze donkere tijd van het jaar. Heel sfeer...

We schotelden jullie 100 telefoons voor uit 2021 om te kiezen welke favoriet is. Flink wat keuze en dat is ook te merken in d...

Terwijl we ons klaarmaken voor het tweede (en soms zelfs derde) kerstdiner, hebben we over een week alweer een ander feestje...

De meeste telefoons verschijnen in zwart, wit, grijs, soms blauw, maar heel af en toe springen fabrikanten uit de band en gaa...

Privacy · Contact · Over ons · Redactionele werking