EV heffen met Saarloos - Aftersales Magazine

2022-10-15 05:52:55 By : Ms. Qing Chen

Hét vakblad in de autobranche

Equipmentleverancier Saarloos heeft een uitgebreid assortiment hefbruggen en heftafels, speciaal voor het werken aan elektrische voertuigen. Speciale aandacht verdienen de bovengrondse, elektromechanische en elektrohydraulische hefbruggen van OMCN. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, geschikt voor het heffen van elektrische, maar ook andersoortige voertuigen, variërend in maximumgewicht van 3200 kilogram tot wel 8000 kilogram.

De modellen 199/RX en de elektromechanische variant 199/RY, en de 199/WRX en diens elektrohydraulische variant 199/WL zijn geschikt voor het gebruik in combinatie met de N199/RX wielopnames. De meervoudig verstelbare, knikbare opnamearmen van deze modellen zijn uitschuifbaar van 73,5 cm tot 1,20 m, zodat ze ook werkelijk elke auto kunnen heffen, van de kleinste Smart tot verlengde bedrijfswagens. Voor de verschillende voertuigen is dan ook een ruime keuze aan accessoires verkrijgbaar. De ruimte tussen de hefkolommen bedraagt 3 meter.

Deze tweekoloms hefbruggen van OMCN beschikken over de mogelijkheid van zowel arm- als wielopname, wat betekent dat de hefbrug voor verschillende soorten werkzaamheden aan elektrische voertuigen gebruikt kan worden. Voor werk aan de batterijmodule is de wielopname het handigst, omdat dan de toegang tot de bodemplaat vrij is. Wanneer bijvoorbeeld aan remmen of aan de wielen gewerkt moet worden, is het juist nodig om de wielen vrij te hebben en kunnen verschillende pads op de opnamearmen worden gemonteerd. Er is sowieso een scala aan accessoires beschikbaar bij de hefbruggen, zodat gewerkt kan worden aan een veelheid aan merken en modellen.

Voor het werk aan accupakketten is een heftafel die de juiste hoogte kan bereiken en tevens voldoende hefvermogen heeft onmisbaar. Voor dit werk levert Saarloos van de Spaanse fabrikant Velyen een heftafel in twee uitvoeringen: de 4EE1190, die tot 1200 kilogram, en de 4EE1191, die tot 1400 kilogram kan heffen. De Velyen heftafel kan voor montage en demontage van batterijmodules worden gebruikt, maar is ook geschikt om zware onderdelen zoals motoren te kunnen verplaatsen.

Het hefsysteem van de heftafel functioneert elektrohydraulisch, dus met een hydraulische cilinder voor het onderste deel. De fijnafstelling (lengte- en dwarshelling) van het bovenste deel, het plateau, is mechanisch door middel van spindels. Het plateau telt verschillende gaten, voor een onbelemmerde toegang tot de bodemplaat.

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3727 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

dat wordt verhuizen naar Brazilië dan:)...

De casus is ontleend aan een uitspraak van de kant...

Wij noteren van alle banden die wij in opslag neme...

goed initiatief!! maar waarom alleen voor remrein...

Een onafhankelijk vakblad dat gemaakt wordt door specialisten pur sang met tientallen jaren ervaring.

Heeft u interessant nieuws voor onze redactie? Stuur uw bericht dan hier in: