Collectors item: bouw je eigen Kunsthal met dit unieke LEGO-pakket

2022-05-27 20:53:27 By : Ms. Lisa Yufen

LEGO-lovers kunnen hun hart ophalen. Kunsthal Rotterdam komt namelijk met een limited edition bouwpakket van hun prachtige gebouw. Dit wil je in je vitrinekast hebben, toch?

Op 1 november 2022 bestaat de Kunsthal dertig jaar. Dat wordt het hele jaar gevierd met bijzondere evenementen. Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni staat het gebouw in de schijnwerpers.

In het kleine ontwerp komen alle bekende onderdelen van het bijzondere gebouw terug. Denk aan de gekleurde stoelen uit het auditorium, de schuine hellingbaan, de oranje balken op het dak en zelfs de kameel met zijn begeleider.

De miniatuur Kunsthal wordt tijdens een speciale LEGO-dag gelanceerd. Op zondag 12 juni staat het museum in het teken van het speelgoed. Je kunt meedoen aan wedstrijden en challenges. En experts geven je allerlei bouwtips en -tricks. Natuurlijk kun je ook de Kunsthal én de Rotterdamse skyline bouwen van LEGO-stenen.

Lees verder onder de foto >

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand kun je nog meer toffe dingen doen in de Kunsthal. Zo zijn er iedere zondag om 14.00 uur gratis tours door het gebouw, dat is ontworpen door Rem Koolhaas. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je (natuurlijk) ook het dak op van het iconische pand.

De LEGO-set van Kunsthal Rotterdam is een collectors item. Er worden maar duizend bouwpakketten gemaakt. Je kunt ze vanaf 12 juni kopen in de Kunsthal-winkel en vanaf 24 mei is de pre sale in de webshop gestart. De LEGO-Kunsthal kost 49,95 euro.

Er staat een… kameel op het dak van de Kunsthal. En naast het dier staat een persoon. Wat ze daar…

Kermis in Rotterdam! Hier wil je zijn, de komende dagen

Aangeboden door Take a Boat

Paella en disco-avonden: Spaanse Poort is nieuw in de Oude Haven

Aangeboden door Wooning keukens en badkamers

Blijf op de hoogte van alles uit Rotterdam

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden