Camilla wil geen telefoons aan de eettafel zien: 'Je moet ze afpakken!' - LINDA.nl

2022-07-22 20:30:24 By : Mr. chen xiandong

Tussen de hors-d’oeuvres door de dag doorspreken: Camilla vindt het belangrijk contact te maken met haar familie. Om die reden wil de hertogin van Cornwall dan ook absoluut geen telefoons aan de eettafel zien.

Ze roept gezinnen op diezelfde regel te hanteren.

De hertogin doet dit in een exclusief interview met de Daily Mail vanwege haar 75e verjaardag op zondag. Ze vertelt daarin onder andere hoe belangrijk haar familie voor haar is. “We zijn een hele hechte groep”, zegt ze. “Familie is ongelooflijk belangrijk. Ik zou niet zonder de mijne kunnen.”

Camilla vindt het jammer dat gezinnen tegenwoordig minder tijd met elkaar doorbrengen. “Families zitten niet meer samen aan tafel voor het avondeten”, zegt de hertogin. “Aangezien ik stokoud ben, zaten we vroeger wel altijd samen aan tafel. Nu zit iedereen op zijn apparaten. Je moet ze afpakken!’

Social media kan ook goede dingen teweeg brengen, geeft de echtgenote van prins Charles toe. “Maar het is een nachtmerrie als kinderen dingen tegenkomen die ze niet begrijpen. Ook kunnen ze geen gesprek meer voeren of je in de ogen kijken. Ik zeg altijd: ‘Stop daarmee en kijk naar me!’ Camilla noemt het allemaal een nachtmerrie. ‘Het maakt me best boos!’

De hertogin noemt ook nog even de recente fotoshoot met haar schoondochter Catherine, de hertogin van Cambridge. “We hebben veel gelachen tijdens het maken van de foto’s en ik vind het resultaat prachtig”, zegt ze. “Gefotografeerd worden op mijn rijpe leeftijd is niet iets waar ik veel plezier aan beleef.”