Binnenkijken bij Kula en Joep: 'We hebben zelf een betonvloer gelegd' - indebuurt Haarlem

2021-12-27 05:17:12 By : Mr. Colin Zhang

Rust. Dat straalt het huis van Kula en Joep uit. Met een grijze betonvloer en zwart staal hebben ze een kalme sfeer gecreëerd. Saai? Nee, totaal niet! Door de verschillende materialen is het juist een spannend geheel geworden. 

Midden in het centrum van Haarlem staat het kleine huurhuis van Kula (23) en Joep (26). De hoge oude ramen van het huis grenzen aan een binnenplaats waar alleen de bewoners van de omliggende huizen kunnen komen. Kula en Joep hebben hun kleine huis efficiënt ingericht. Bij binnenkomst voelt het huis daardoor veel groter dan dat het eigenlijk is. Dat je in dit huis te maken hebt met twee mensen die weten wat ze doen, is duidelijk. Kula en Joep zijn namelijk allebei interieurontwerper.

Met dit huis bewijzen ze dat je met weinig vierkante meters niet hoeft in te leveren op de sfeer. Joep vertelt: “We wilden gaan voor een monochroom interieur. Dit is altijd lastig, want het kan snel saai worden. Door veel verschillende materialen te combineren en grote contrasten toe te voegen, zoals zwart staal en de rijstpapieren lamp kan je er een geheel van maken waarin genoeg gebeurt.”

Kula vult Joep aan: “Wij houden zelf van een kalm palet. Na een drukke dag vinden we het heel fijn om thuis te komen in een rustige oase zonder te veel prikkels. Door ons werk komen we de hele tijd in aanraking met allerlei kleuren en materialen. Ons thuis moet vooral een plek zijn om tot rust te komen.”

Ondanks dat het een huurhuis is, hebben ze het helemaal eigen gemaakt. Zo hebben ze zelf een betonvloer gelegd. Joep vertelt: “Er lag eerst een laminaatvloer, maar wij wilden graag een soort gietvloer. Toen kregen we het idee om zelf de vloer te egaliseren met beton. We hebben het laminaat eruit gehaald en zijn aan de slag gegaan. De eerste keer mislukte het totaal, maar uiteindelijk zijn we blij met het resultaat!” 

Voor mensen die ook klein wonen, maar toch een sfeervol en rustig huis willen. Hebben Kula en Joep een aantal tips. “Je kan beter investeren in een paar mooie planten dan meerdere kleine die wegvallen. Grote planten hebben veel meer impact”, vertelt Joep. Kula vult aan: “Door herhaling ontstaat er een geheel. Gebruik veel verschillende texturen en materialen, maar zorg daarbij altijd voor herhaling. Zo krijg je de juiste balans.”

Voor Crystal is er maar één plek waar ze wil wonen: midden in het bruisende centrum van Haarlem. Toen ze…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Haarlem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Haarlem.

Dit Haarlemse (bezorg)restaurant is genomineerd voor beste sushirestaurant (+ kortingscode!)

Aangeboden door Kaneda Sushi & Bowls Haarlem

Zorgverzekering regelen? Hier check je snel welke zorgverzekeraars in Haarlem jouw zorg vergoeden

Blijf op de hoogte van alles uit Haarlem

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden