Bas Gemmink vertelt in Fraterhuis Academie over James Bond - De Swollenaer | Nieuws uit Zwolle en omstreken

2022-10-08 03:44:46 By : Mr. oscar jia

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie staat op zaterdag 16 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van James Bond. Journalist en James Bond-kenner Bas Gemmink laat zien dat vakmanschap, slechte en goede keuzes en creativiteit het lot van 007 vaak hebben bepaald.

Aan de hand van vijf voorbeelden laat hij zien hoe die keuzes tot stand zijn gekomen en kijkt hij naar de toekomst. ‘No Time to Die’ is de laatste film van Daniel Craig als James Bond 007. De makers van de Bondfilms staan opnieuw voor een moeilijke keuze. Wie wordt de nieuwe James Bond en welk avontuur laten we hem meemaken? Het is een keuze tussen vernieuwing en traditie. 

Gemmink laat zien dat vakmanschap, slechte en goede keuzes en creativiteit het lot van 007 vaak hebben bepaald. Maar ook zijn de juridische gevechten, de concurrentie en de tijdgeest van grote invloed geweest op de James Bond zoals mensen hem nu kennen. Gemmink laat aan de hand van vijf voorbeelden zien hoe die keuzes tot stand zijn gekomen en kijkt vast vooruit naar de toekomst. 

Vrienden van het Fraterhuis betalen voor het bijwonen van deze Fraterhuis Academie 10 euro; de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop via www.filmtheaterfraterhuis.nl of aan de kassabalie, zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit.

AMATEURVOETBAL - Zeven Mexicanen in het blauwe shirt van SVI. Een niet alledaags gezicht. De voetbalclub uit Zwolle doneerde onlangs shirts aan Inter Acapulco, een vriendenteam.

ZWOLLE - Het Gymnasium Celeanum heeft donderdag de deportatie van de Zwolse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht.

ZWOLLE - De heer Stacia en mevrouw Stacia - Olaria waren op zondag 11 september 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld is vrijdag bij het echtpaar op bezoek geweest om..

ZWOLLE - Zwolle krijgt er een basisschool bij. Met ingang van komend schoolseizoen, augustus 2023, gaat basisschool Buitenwijs van start. De initiatiefnemers Rianne Spin en Joli..

Door hoogoplopende prijzen en inflatie is de koopkracht in Nederland stevig afgenomen. Om de problemen hiervan zo veel mogelijk te beperken, heeft het kabinet voor 2023 een aanta..

De nazomer ligt achter ons, de herfst is begonnen. En terwijl de thermometer daalt stijgen de prijzen van gas en elektriciteit door. Misschien heb je al te maken met hoge rekenin..

ZWOLLE - In het ArtEz Conservatorium vindt op zondagmiddag 9 oktober de eerste van een reeks piano masterclasses plaats van International Holland Piano Series.

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij d’Olde Veste ’54 in Steenwijk en zal in die streekderby een omslag teweeg moeten brengen na de frustrerende start in de 4e Divisie..

Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales biedt dit najaar een cursus over Zwarte Gaten aan. De laatste jaren is dit mysterieuze onderwerp buitengewoon actueel.

ZWOLLE - In Driezorgwoonzorgcentrum Fermate is woensdagmorgen het officiële startsein gegeven van de eerste scootmobielpool in Zwolle. In het complex kunnen bewoners die zich heb..

ZWEMMEN - De Zwolse zwemvereniging ZV 44 heeft zaterdag haar debuut gemaakt in de eredivisie, de hoogste klasse van het wedstrijdzwemmen. De eerste ronde werd afgesloten met een..

Het is een gezellige drukte in de Bagijnehof, het zalencentrum van de Oosterkerk. Op deze dinsdagavond is het weer ‘Wat de pot schaft’. Meer dan 25 mensen komen samen om met elka..

Open Huis bij Biljartclub Sfinx

Topklas illustratie gaat weer van start

Bazaar/rommelmarkt in Gereformeerde Kerk Wilsum