Aston Martin V12 Vantage laat achterkant zien - AutoWeek

2021-12-29 09:21:57 By : Mr. Richard Zhang

Abonneer nú met korting

Kies nú voor een abonnement met korting

Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.

Aston Martin doet wat het een paar jaar geleden ook deed en combineert de V12 van zijn grootste model met de compacte koets van de Vantage. Het resultaat heet Aston Martin V12 Vantage en die auto laat nu zijn achterste zien.

Op het plaatje, de minst vage ‘still’ uit een korte teaservideo op Twitter, prijkt overduidelijk een Aston Martin Vantage. Het is ook beslist geen normale Vantage, want er staat een enorme vleugel op. Het ding rust op de achterklep, maar waaiert breed en hoog uit tot over de zijschermen.

Die vleugel wijst erop dat de nieuwe V12 Vantage wellicht beter vergelijkbaar is met de GT8 en GT12-varianten van de vorige generatie, dan met de reguliere V12 Vantage van voorheen. Laatstgenoemde was destijds namelijk juist relatief subtiel en deed het dus zonder zo’n enorme boekenplank op de kont. Overigens kregen we eerder al een soortgelijk duistere afbeelding van de voorkant te zien.

Veel meer dan dat is er eigenlijk nog niet te zien, dus ook niet te vertellen. De Aston Martin V12 Vantage krijgt de 5,2-liter V12 die de DB11 en DBS voortstuwt. Volgens geruchten neigt het blok in dit compacte model naar de hoeveelheid vermogen van die laatste, waarmee we ineens rekening moeten houden met zo’n 700 pk.

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

Het samenspel tussen Mercedes en Aston Martin bereikt met de nieuwe Vantage een hoogtepunt....

De Aston Martin Vantage is er zoals het een goede Engelse sportwagen betaamt ook als open auto....

© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden