Ad Krijgsman over zijn vrijwilligerswerk: ‘Achterover in mijn stoel zitten, is niks voor mij’ - Het Kompas Sliedrecht | Nieuws uit de regio Sliedrecht

2022-10-15 05:53:52 By : Ms. Mellisa Ye

GIESSENBURG Ad Krijgsman (70) uit Giessenburg kreeg tot zijn complete verrassing eerder dit jaar een lintje. Onder meer voor zijn vrijwilligerswerk voor de gereformeerde kerk, de geschiedkundige vereniging en zijn betrokkenheid bij de band Shepherd’s Pie. door Eline Lohman

Ad weet het nog goed: in april van dit jaar werd hij onderscheiden. Een verrassing voor hem, maar ook voor zijn vrouw, aangezien een vriend van Ad hem voorgedragen had voor het lintje. ,,Ik ben niet van het pochen, maar ik vind het wel een waardering voor het vrijwilligerswerk dat ik doe. Ik voel me zeer vereerd.”

INZET Onder meer voor zijn inzet voor de gereformeerde kerk kreeg Ad het lintje. Daar was hij voorzitter van de jeugdraad en diakonie en hij verleent als vrijwilliger hulp aan Oekraïners. Verder is hij betrokken bij de organisatie van de tweejaarlijkse rommelmarkt in het dorp en bij het jaarlijkse fruit plukken in Ameide, waarbij het uurloon weer naar de geformeerde kerk gaat. Ook verzorgt Ad lezingen bij de ges..

HARDINXVELD-GIESSENDAM Al meer dan 35 jaar is Arie van der Plas (63) uit Hardinxveld-Giessendam betrokken bij de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats.

SLIEDRECHT Steeds vaker duiken berichten op over ratten die steeds dichter bij mensen lijken te komen. Vraag is of er langzamerhand sprake is van een rattenplaag.

SLIEDRECHT Toen Kees Lobbezoo (69) uit Sliedrecht nog werkte, had hij maar weinig tijd voor het doen van vrijwilligerswerk. Nu heeft hij die tijd wel omdat hij met pensioen is..

SLIEDRECHT ‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’, is een vraag die steeds vaker wordt opgeworpen bij alle verhalen rond personeelsgebrek.

GIESSENBURG Tanja Verheij (54) uit Giessenburg is vrijwilliger voor Home Start, sinds 2020. Er is niets zo belangrijk als vrijwilligers binnen een organisatie, vindt Tanja.

GORINCHEM Reclassering Nederland is op zoek naar COSA-vrijwilligers in Gorinchem en omgeving die samen met professionals zedendelinquenten willen begeleiden bij de terugkeer in..

Direct een melding bij belangrijk nieuws?

Druk dan op onderstaande knop om gratis push notificaties in te schakelen.