Zo naar je huis om tot een goede thuiswerkplek | RTL Nieuws

2021-11-05 04:10:40 By : Mr. zhang jian

Inwoners van Noord-Brabant moeten zoveel mogelijk thuiswerken, in een poging het coronavirus in te dammen. Die oproep akte Mark Rutte gisteren. Maar hoe maak je van je huis een goede thuiswerkplek?

Een bureaustoel van een beeldscherm op de goede hoogte, het zijn dingen die thuis niet altijd vanzelfsprekend zijn. Toch is het belangrijk tijdens het thuiswerken een goede te creëren. En dat doe je dus niet met je laptop op de bank.

"Je wil een creëren waar je gezond en effectief kan werken", vertelt ergonoom Erwin Speklé. "Dit zorgt ook voor een betere productiviteit."

Begin met een goede positie van je beeldscherm. "Zet je beeldscherm haaks op het raam, niet te dichtbij", zegt Speklé. "Als je je beeldscherm voor het raam zet, heb je vaak te veel licht van buiten en woord je verblind. En als je met je rug naar het raam gaat zitten, heb je weer laatste van de weerspiegeling van het licht op je beeldscherm. "

Wie met een laptop werkt, kan het beste een los toetsenbord en een losse muis gebruiken. "Je kunt een laptop wel in een voorkeur hoek plaatsen, maar als je toetsenbord op de juiste afstand zet, zal je scherm waarschijnlijk weer niet goed staan ​​en andersom."

Een andere tip is om je stoel goed aan te schuiven. "Als je ver van je tafel of bureau af zit, werk je met gestrekte armen. Dat geeft een hoge belasting voor je nek en schouders", legt Speklé uit.

Het is volgens de ergonoom ook belangrijk om op muziek en klimaat te gebruiken. "Onrustige muziek kan je concentratie verstoord, dus zet bijvoorbeeld rustige muziek op", raadt Speklé aan. "Zorg ook voor een goed klimaat in je huis. Het is nieuws, maar rond de twintig graden is vaak een goede temperatuur. Je doet werken, veroorzaakt je niet opwarmt."

Speklé zegt tot slot dat het voor zowel je productiviteit als je lichaam belangrijk is om niet te lang aaneengesloten te werken. "Zorg voor een mooie variatie tussen zitten en bewegen. Sta na ieder half uur even op, om water te pakken of om gewoon even wat anders te doen."

Altijd weten wat er speelt? Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.