Terug in de tijd: deze tijdloze meubels shop je al 30 (!) jaar bij IKEA Delft - indebuurt Leiden

2022-10-08 03:35:47 By : Mr. Jacky Wang

Wist je dat IKEA deze maand al 30 jaar in Delft te vinden is? Er zijn door de jaren heen flink wat producten verdwenen, maar er zijn er ook een heleboel gebleven. Dit zijn de drie populairste producten.

Deze fauteuil komt je vast bekend voor. Dit product is een icoon uit de IKEA-productfamilie en zit al tientallen jaren in het assortiment van IKEA. In 1992 was de stoffen stoel ook verkrijgbaar in een leren uitvoering. De stoel is door de jaren heen alleen maar comfortabeler geworden. De stoel wordt nog steeds gemaakt van beukenhout, waardoor hij lekker meeveert. Maar de fauteuil heeft nu een heerlijk zacht en dik polyester kussen, waardoor je nog relaxter zit. Extra leuk: er is nu ook een kleine versie te koop. Zo kunnen jij en je kinderen lekker samen zitten en ontspannen.

Heb je een nachtkastje, salontafel of bijzettafeltje nodig? Dit handige tafeltje does the trick. Het LACK-tafeltje is multi-inzetbaar en past in ieder interieur. Sinds 1979 (!) is deze tafel te koop bij IKEA. In de catalogus van 1992 zie je zelfs een variant met een glazen plaat in het midden. Of wat dacht je van de mosgroene en bordeauxrode uitvoeringen? Super-de-luxe voor die tijd! Tegenwoordig kan je deze tafel in het zwart, wit, zwartbruin of houtlook krijgen.

Deze tijdloze bank is al sinds de jaren tachtig verkrijgbaar bij IKEA en hij is nog steeds favoriet. Hij gaat jaren mee door de slijtvaste metalen veren in de zitting. Nu is de bekleding van de bank gemaakt van polyester en katoen, maar vroeger kon je kiezen tussen zeven verschillende stoffen en buffelleer. Aan het model is niet veel gesleuteld, op de pootjes van de bank na. Die staan nu een stukje verder naar de leuningen van de bank. Wist je dat ze vroeger zelfs een variant hadden waarbij je de bank uit kon klappen tot slaapbank?

Buiten al die producten die al jaren bestaan, zijn er sinds 1992 ook een hoop producten verdwenen uit het assortiment. Wist je bijvoorbeeld dat IKEA vroeger ook verf en behang verkocht? Daarnaast waren langspeelplaten in die tijd in de mode. Moet je eens kijken wat voor gave kasten ze hiervoor maakten! Daarnaast vond je in de catalogus ook afbeeldingen van stofstaaltjes van specifieke banken. Dat kunnen we ons nu echt niet meer voorstellen. Wil je meer van deze catalogussen bekijken? Er is een digitaal IKEA museum, waar je catalogussen vanaf het jaar 1950 door kan bladeren.

Door de versoepelingen is het na een heel lange tijd weer mogelijk om te genieten in het restaurant van IKEA Delft. Kom genieten van de American pancakes als ontbijt, gravad lax voor de lunch of eet je buik rond aan Zweedse balletjes. Dat kan natuurlijk allemaal voor een prikkie, zoals je gewend bent van IKEA. Vroeger betaalde je omgerekend 0.88 euro voor een stuk amandel of chocolade-amandel taart. Nu betaal je daar ietsje meer, maar dan zit er ook Daim karamel in verwerkt. Dat wordt smullen!

Aangeboden door De Kapperszaak van…….

Werken als zelfstandige maar mét toffe collega’s: in deze kapperszaak huur jij jouw eigen stoel

Aangeboden door De Kapperszaak van…….

5 x met deze lampen haal je de sfeer in huis in de donkere maanden

Aangeboden door Pipa Streetfood Bar

Aangeboden door De Kapperszaak van…….

Blijf op de hoogte van alles uit Leiden

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden