Mathilde in het nieuw bij feestelijk concert - Modekoningin Máxima

2022-07-22 20:25:23 By : Ms. rita zhou

Op de vooravond van de Nationale Feestdag zijn de Belgen traditiegetrouw aanwezig bij een concert (preludium). Zo ook gisteren. Koningin Mathilde omlijstte de avond met een kleurrijke asymmetrische cocktailjurk van Dries van Noten. Ik vind het ontwerp geweldig, maar om eerlijk te zijn vind ik dat de jurk háár draagt in plaats van andersom. De gouden accessoires (sowieso een gevaarlijke keuze, want oogt snel goedkoop) zou ik persoonlijk hebben omgewisseld voor een pittige tegenkleur.

Qua kapsel koos de koningin voor een asymmetrische knot met een sierlijke lok als decoratie. En zo blijkt maar weer: je hoeft echt geen lokken tot op je billen te hebben voor mooi opgestoken haar.

Astrid koos op haar beurt voor een witte top en pantalon, gecombineerd met een lang vest met veren en pailletten.

Ik denk dat de verhouding tussen volume van de jurk en ben/schoenen niet klopt.

Deze japon zou ik niet voor Mathilde uitgekozen hebben, al denk ik dat de achtergrond en het boeketje ook niet meewerken aan een objectieve beoordeling. Het patroon van de jurk doet mij denken aan een foto die bewogen is tijdens de opname….! Het kapsel vind ik aan de voorkant mooi! De witte afdruk op haar arm van het horloge zou ik met een (effen) armband weggewerkt hebben. Astrid: ondanks de vrolijke kleur toont het geheel voor mij wat droevig door de kleding die te groot lijkt. Ze oogt hierin heel kwetsbaar.

Mathilde lekker fel en vrolijk, maar deze stijl past meer bij een extroverter persoon. Mathilde lijkt me een ingetogen vrouw en staat beter met rustige kleding. Astrid vormeloos geheel en kleuren die niets voor haar doen.

Hou van de print maar denk dat een lange versie van de jurk beter zou passen bij het figuur van de koningin. Een echte “knaldrang” print met als dominante kleuren de belgische kleuren . Of “flagdressing” in eigen land.

T boeketje in dezelfde kleuren maakt t kleurige beeld nog groter. Ik zou de jurk gecombineerd met zwarte assessoires nog wel eens willen zien. En liever zonder die ene blote schouder. Patroon is heel mooi, en Mathilde straalt!

(Astrid heeft een stylist en een kapper nodig.)

Nou ik vind het waanzinnig!! Eindelijk een Mathilde die uit haar comfortzone stapt. Accessoires zou ik idd niet doen. Dit model van jurk maakt haar jong en oogt veel slanker als dat we van Natan zien. Astrid doet mij erg een aan Fabiola denken, komt door het kapsel denk ik en ze droeg ook vaak lange mantels.

En het een beetje gebogen staan.

Ik kon het niet laten. Ik heb even een uitstapje gemaakt naar de site van modekoninginMathilde ivm de Nationale feestdag in België. De koninklijke familie ziet er vandaag uit om door een ringetje te halen. Koningin Mathilde draagt een oranje gele jurk met hoed, prinses Elisabeth is in t rood en haar zus is in t blauw. De koning in vol ornaat en zijn zonen in een dblauw pak. Een mooi totaalplaatje.

Tantie Ik heb ook even gekeken op mode koningin Mathilde , je maakte me nieuwsgierig. Echt de moeite waard om even te kijken, wat een prachtig en zeer verzorgd koninklijk gezin Ze zien er allemaal smaakvol uit, zo zie ik het graag..

Ja dit ziet er schitterend uit: allemaal!!! Deze japon past veel beter bij Mathilde zonder stijf of truttig te zijn en chapeau voor de geweldige hoed!!!

Oh, dat is een aparte keuze van beide vrouwen. De jurk van Mathilde past qua kleur en patroon niet bij haar uitstraling en huidskleur, misschien in een maxi uitvoering en inderdaad andere accessoires. De roze jas van Astrid is een heel merkwaardig gewaad, misschien was er op het laatste moment een vlek op haar kleding gekomen en dacht ze ik trek dit maar snel aan….

Oh la la, Mathilde on fire. Wat een transformatie. Nee, deze jurk is niet voor haar gemaakt. De kleuren staan haar niet, de print is te grof, te schreeuwerig en niet de juiste accessoires. Zachtere zomerkleuren en een minder grove print staan haar veel beter. Dan Astrid, zo jammer van de te lange vormloze kaftanachtige vest, ze verdwijnt erin. De goudkleurige accessoires snap ik hier helemaal niet. Zilverkleur was m.i. dan beter geweest. Awel he, smaken verschillen.

De laatste tijd vind ik Mathilde toch steeds meer gaan lijken op een Bels Moeke wat een patatzaak runt… Astrid altijd al kleurloos gevonden… Maar ongetwijfeld lieve mensen 🙂

Nou dan ben ik benieuwd waar jij die Belse Moekes aantreft… Ik zie heel andere Moekes in een patat zaak staan.

Echt wel. Ze is volgens mij zoekende naar een ietwat andere stijl. Soms levert dat verrassende keuzes op die niet altijd in haar voordeel werken. Ik vind haar zoektocht interessant, maar ik hoop dat ze ook bij zichzelf durft te blijven. Zoals Josine al eens eerder op deze blog schreef: “soms is een kledingstuk niet voor je gemaakt”.

Weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. De jurk van Mathilde vind ik fantastisch, alleen niet zozeer voor deze gelegenheid en hij past niet zo goed bij haar als persoon. De outfit van Astrid vind ik eigenlijk best geslaagd!

Oeps, Ik vind het kapsel van Mathilde erg mooi. Daar laat ik het maar bij . Volgende ronde hoop ik op beter.

Wel heel leuk dat Mathilde bij zo’n traditionele avond voor een Belgische ontwerper kiest. Ik vind de jurk super, alleen iets te lang. Ben het met Josine eens dat de gouden accessoires niet bijdragen. De jas van Astrid lijkt idd te veel op een kamerjas. Zowel de broek als het vest zijn te lang.

Oeps, is het eerste woord dat mij te binnen schiet. Was het in België ook zo warm, zijn de beide dames wellicht door de hitte bevangen geweest? Het dessin van Mathilde’s jurk zou het op een zomerse dag als tafelkleed misschien leuk hebben gedaan maar als jurk vind ik het echt too much. Al helemaal met de gouden schoenen waarvan ik eerst dacht dat de bandjes enkel-kettinkjes waren (horror boven de 12 jaar). En de gouden achtergrond maakt het niet veel beter maar daar kan zij dan weer niets aan doen. Als Astrid haar gouden schoenen (was het twee halen één betalen?) en tas had verruild voor een hardroze, lichtbruine of -blauwe versie en de ochtendjas had thuisgelaten dan had ze er smashing uitgezien.

Ik vind de jurk op zich wel mooi. Maar niet bij Mathilde..ze verdwijnt er in. Evenals Astrid. Maar stel je deze jurk/robe manteu ( of hoe schrijf je dat eens voor bij een lange vrouw van 1 meter 80 en dan bij voorkeur met een strakker model broek en voila.. het is een prachtige kleur ook. En jou idee van alleen het shirt en de broek…hmm lijkt.mij eerlijk gezegd nog armoedig voor de gelegenheid.

Jens, ik moet wel lachen om je reactie… 🤭 Ben het grotendeels ook wel met je eens. Is trouwens de jurk van Mathilde van Batikstof gemaakt? Lijkt wel. Met die tropische hitte van de afgelopen dagen is dat dan wel weer een goede keus… Haar haar is prachtig opgestoken, maar de knot zelf vind ik wat slordig; volgens mij zie ik de haarspelden/klemmen duidelijk zitten of moet ik een andere bril… De dames lijken geen afstemming met elkaar besproken te hebben; de heren daarentegen wel! 😉

Ik vind beide looks niet geslaagd. Voor Mathilde veel te opvallend, past niet bij haar persoon. Van Astrid lijkt het of ze een kamerjas aan heeft gedaan, omdat ze net uit bed stapte. Hun kapsels zitten wel heel goed.

Bij een korte broek denk ik aan lange zomeravonden op de camping, naar de speeltuin met mijn kinderen of klussen in een hittegolf. Meghan Markle…

Prinses Charlene was gisteravond aanwezig bij het Rode Kruis Bal in Monaco. Naast een nieuwe jurk kwam er ook een nieuw juweel in beeld. In…

Hertogin Catherine is beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club en was daarom vandaag -in het felgeel- aanwezig bij Wimbledon.  Vanuit de…