Man uit Stadskanaal bezit riant arsenaal vuurwapens: schietklare pistolen en munitie lagen op de eettafel en het hondenhok. 'Het waren erfstukken, ter decoratie' - Dagblad van het Noorden

2022-06-24 20:44:23 By : Ms. Luna Jin

Een grote hoeveelheid vuurwapens die in juni 2020 werd gevonden in een woning aan de Glaslaan in Stadskanaal kwam uit een erfenis. Dat stelt de 57-jarige eigenaar in de rechtbank in Groningen. ,,Het was antiek, om tentoon te stellen.’’

Antieke wapens ter illustratie. Beeld: Shutterstock

Vier dagen zat de man vast, nadat de politie zijn huis binnenviel op 13 juni 2020. De agenten gingen ter plaatse na een anonieme melding over een groot arsenaal vuurwapens dat de Stadskanaalster zou bezitten. En daar was weinig aan gelogen. Naast een kleine hoeveelheid harddrugs lagen meer dan tien vuurwapens van verschillend kaliber door de hele woning. Op kasten, op de eettafel, op de schouw boven de kachel en op het hondenhok.

Het nieuws van dichtbij vind je bij Dagblad van het Noorden. Dagelijks zijn wij op pad om verhalen te maken. Over gebeurtenissen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: 0f35b4122af4e5bc5a8820f2c5e946fdc9691de8