Huis met landelijke uitstraling? Kies voor deze schuifdeuren!

2022-10-01 01:39:30 By : Ms. Annie Jiang

Home » Thuis » Huis met landelijke uitstraling? Kies voor deze schuifdeuren!

Je hebt geen idee wat schuifdeuren voor je huis kunnen doen totdat je besluit een schuifdeursysteem te nemen. De uitstraling van je huis is in één klap landelijk en je woonkamer oogt gelijk een stuk ruimer. Huis met landelijke uitstraling? Kies voor deze schuifdeuren!

Laatst was ik in een oude, statige villa waar de originele schuifdeur nog in de woonkamer zat, een heuse kamer en suite dus. Fantastisch mooi om te zien hoe ze toen al een perfect werkend schuifdeursysteem hadden bedacht.  Zo nu en dan vind je ze nog in huizen die rond de negentiende eeuw zijn gebouwd. Een schuifdeur, vaak voorzien van glas-in-lood-raampjes voor meer licht scheidt de voorkamer van de achterkamer. In de jaren zeventig werden de schuifdeuren massaal verwijderd zodat er één grote woonkamer ontstond. Sommigen hebben daarvan nu nog spijt omdat het vaak heel mooie deuren waren. Maar niet getreurd: de schuifdeur is weer terug en niet alleen als toegang tot de tuin of het scheiden van de woonkamer.

Wat zijn de voordelen van schuifdeuren? Ten eerste bespaar je ruimte in vergelijking met een openslaande deur. Omdat een deur een draaihoek nodig heeft om open te gaan, kun je de deur niet openen als er iets vlakbij staat. Een schuifdeur schuift soepeltjes langs de muur. Kun je dus neerzetten wat je wilt.

Een bericht gedeeld door Barnwoodweb (@barnwoodweb)

Met schuifdeuren kun je een ruimte in tweeën delen zodat je meer privacy hebt. Handig als er verschillende personen in huis thuiswerken; door de schuifdeur dicht te doen, kun je rustig werken. Heb je meer ruimte nodig? Schuif dan de deur open.

Zit je soms ook helemaal stijf van schrik op je stoel als er in huis weer eens een deur dichtslaat? Met het plaatsen van een schuifdeur reken je daarmee voorgoed af. Een schuifdeur kun je helemaal openzetten, of op een kiertje. Wat je ook doet, dichtslaan gaat niet gebeuren.

Als je op zoek bent naar een deuren voor een huis met landelijke uitstraling, is een houten schuifdeur een goede optie. Hout oogt stoer en krachtig. Mooi als je een woonkeuken hebt met een grote tafel in het midden, fleurige vaas bloemen op tafel en dan een schuifdeur die als verlengstuk van de keuken dient.

Schuifdeuren kun je gebruiken op verschillende plekken in je huis. Je creëert ruimte en het ziet er gewoon super stylish uit. Schuifdeuren kunnen je gebruiken als scheidingswand in de woonkamer en als je geen opendraaiende deuren in de badkamer of slaapkamer wilt, kun je er ook voor kiezen. Wil je je kleding netjes opbergen? Kies dan voor een kastenwand met schuifwanden. Zeker in de slaapkamer scheelt dat veel ruimte en zorg voor een rustige uitstraling.

Een bericht gedeeld door Barnwoodweb (@barnwoodweb)

Steeds vaker wordt gekozen voor stalen kozijnen en schuifdeuren. Terecht want staal past prima in een klassiek of industrieel interieur. Groot voordeel is dat je er nauwelijks onderhoud aan hebt. Je kunt kiezen tussen aluminium of stalen schuifdeuren, in het zwart of wit. Laat je bij een specialist voorlichten over de verschillende vormen en afwerkingen van schuifdeursystemen. Je kunt zelf bepalen of een je een opvallend of subtiel beslag wilt hebben. De schuifdeursystemen kunnen worden gemonteerd aan het plafond of aan de muur, maar net wat je mooi vindt. Er is dus voor elk wat wils!

Woon jij in zo’n fijn huis met een landelijke uitstraling? Wat vind jij mooie deuren om daar te gebruiken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

‹ Hanneke's zesjarige zoon is nog niet zindelijk: "Het drijft ons tot waanzin"

Vriendin van Ivy mest haar kindje vet: "Ze vindt dikke baby's heel schattig" ›

Als schrijver heb ik niet zoveel met getallen, dat wil zeggen als het gaat om boekhouding doen, snel rekenen en dat soort dingen. Wel ben ik gevoelig voor mooie getalcombinaties. Dubbele tijdsmeldingen vind ik geweldig. Als ik 11.11 uur ’s ochtends zie, is mijn dag goed. Een huisnummer vind ik ook belangrijk, maar die heb […] Lees meer

Wat is fijn wonen voor jou? Dat kan namelijk voor iedereen net iets verschillen. In de basis begint het bij een plek, jouw plek, jouw thuis. Of dit een appartement op vier hoog is, een twee-onder-één-kapper in een nieuwbouwwijk, een huisje in het bos of juist aan zee, een studio in het stadscentrum of een […] Lees meer

Op dit moment is het nog lekker zomer, maar op 21 september is het officieel weer herfst. As we speak zit ik nog in een zomerjurkje achter mijn computer, maar als het goed is zal het echt niet lang meer duren voordat we weer lange broeken en wollen truien aan mogen. En hoewel ik absoluut […] Lees meer

Zeer regelmatig geef ik de slaapkamers een make-over. Vooral onze ouder-slaapkamer is vaak aan de beurt. Sinds we in dit huis wonen (nu drie jaar), hebben de kinderen ‘pas’ één keer een grote make-over gekregen. Tijd voor verandering, want ze zijn in die periode allebei van een babybed naar een peuterbed gegaan. Inmiddels zijn ze […] Lees meer

Welkom op Damespraatjes! Wij zijn een online vrouwenmagazine dat dagelijks duizenden vrouwen bereikt met mooie verhalen, leuke winacties, product reviews en bakken vol positieve inspiratie.

Carli: door zijn slippertje zit ik met chlamydia opgescheept

Zelf je borsten onderzoeken. Hoe doe je dat?

Hanneke's zesjarige zoon is nog niet zindelijk: "Het drijft ons tot waanzin"

Dit zijn de symptomen van Endometriose. Herken jij ze?

Rianne en haar man gaan al 10 jaar niet meer met elkaar naar bed: "We vinden het allebei fijn dat het niet meer hoeft"

Marina raakte zwanger terwijl ze dacht dat ze geen kinderen kon krijgen: “Mijn man wilde het eerst niet houden”

Deze 5 soorten schoenen moet elk meisje in haar kast hebben

Je baby verwennen in de Baby Spa: zo werkt het!

Dit zijn de populairste online Nintendo games voor kinderen van dit moment

Vijf tips voor zijn kledingkast (zodat hij er woest aantrekkelijk uitziet)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

© DAMESPRAATJES 2022 - Contact - SiteMap - Vrijwaring - Copyright